Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Pula

Započinje gradnja rotora na križanju Valturske i Ulice Jurja Žakna

1/2
Foto: Grad Pula
Gradnja rotora sa svom pratećom infrastrukturom vrijedna je 5,4 milijuna kuna

Zbog gradnje kružnog raskrižja, od srijede 11. prosinca od 9 sati raskrižje Valturske, Japodske i Ulice Jurja Žakna bit će zatvoreno za sav promet. Promet će se odvijati obilaznim pravcima prema privremenoj regulaciji prometa. Takav režim prometovanja privremeno će biti obustavljen tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana kada će promet Valturskom ulicom preko gradilišta biti dopušten u oba smjera, priopćili su iz Grada Pule.

Foto: Grad Pula

Sajam knjige u Istri Otvoren jubilarni 25. Sa(n)jam knjige u Istri Nobelovac Orhan Pamuk jedan je od 300 gostiju sajma u Puli čija je tema ove godine 'Gradovi u tijeku'

Radovi na gradnji kružnog toka koji će značajno povećati razinu prometovanja kao i bolju protočnost na ovom iznimno frekventnom prometnom raskrižju provode se s radovima na obližnjem proboju s Valturske ulice na Ulicu Bože Gumpca/Japodsku ulicu. Riječ je gradnji prometnice duljine oko 90 metara s oborinskom odvodnjom, javnom rasvjetom i elektroničkom kabelskom kanalizacijom vrijednom 1,2 milijuna kuna, dok je iznos gradnje rotora sa svom pratećom infrastrukturom 5,4 milijuna kuna. Izvođač radova je društvo Cesta d.o.o., a rok izvođenja radova za oba zahvata je 150 dana.

Vozači i svi sudionici u prometu pozivaju se na pojačan oprez i poštivanje privremene regulacije prometa.