Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Galerija Slavko Kopač

Započinje obnova zgrade ljepotice iz 18. stoljeća

Zgrada Galerije Slavko Kopač zasjat će u svom punom sjaju
Foto: Vinkovci

Prema najavama vinkovačkih gradskih vlasti, zgrada Galerije likovnih umjetnosti Slavko Kopač, koja se naziva i vinkovačkom ljepoticom iz 18. stoljeća, uskoro će ponovno zasjati u svom punom sjaju. Kako se navodi, nakon opsežnih radova na izradi konzervatorskog elaborata uskoro će započeti obnova zgrade Galerije, na čemu posebno zahvaljuju Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske i ministrici Nini Obuljen Koržinek.

Radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i stolarije, ugradnju dizala, toplinsku izolaciju te ugradnju dizalice topline i modernizaciju rasvjete, što će u konačnici rezultirati godišnjom uštedom na energentima od čak 77%. Projekt energetske obnove zgrade vrijedan je 943 tisuće eura, uz sufinanciranje sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u iznosu od 678 tisuća eura.

Župljani župa svetog Nikole biskupa i Bezgrješnog srca Marijina upalili su u središnjem vinkovačkom parku prvu adventsku svijeću ADVENT U VINKOVCIMA Pripremljen bogat program, a tu je i Snjegović Vinko Villa sagrađena u 19. stoljeću propada već dulje vrijeme iako se nalazi u Registru kulturnih dobara Republike Hrvatske. Na objektu je započela konstrukcijska obno U tijeku radovi vrijedni 2,6 milijuna eura Obnovu Vile Allnoch u cijelosti će financirati EU Iz godine u godinu nastojimo osigurati da naši umirovljenici imaju i božićnice i uskrsnice, ali da konstantno podižemo i same cenzuse i iznose, kaže Bosančić Vinkovci Ovo je jedan skroman znak pažnje za naše starije sugrađane