Izbornik
Naslovnica Gradovi Đakovo
ĐAKOVO

Zaposleno 30 žena, brinut će se o 180 starijih i nemoćnih

Foto: Đakovo
Potpisani ugovori, počela provedba projekta “Svi ZAjedno 3”

Na radost brojnih korisnika koji željno iščekuju nastavak provedbe programa Zaželi, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić potpisao je ugovore o radu u okviru projekta “Svi ZAjedno 3” s 30 žena. Već dan poslije počela je provedba projekta Grada Đakova, a uz 30 žena, zaposleni su voditeljica i administrator. – Grad Đakovo i u ovoj, trećoj fazi provedbe projekta prednjači među jedinicama lokalne samouprave po iznosu povučenih sredstava. Program Zaželi jedan je od najboljih programa EU koji je provođen u Hrvatskoj u prethodnom financijskom razdoblju – rekao je gradonačelnik Mandarić.

Specifičnost treće faze je, pojasnio je, što dolazi između dva financijska razdoblja i zbog toga je rok trajanja samo šest mjeseci, a iznos sredstava koja su se mogla povući bio je znatno manji. Izvijestio je i o tome da je bio na sastanku s resornim ministrom Marinom Piletićem, a tom je prilikom rečeno da bi iduća, četvrta faza trebala trajati tri godine.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Sanja Rogoz-Šola pozdravila je okupljene te predstavila voditeljicu projekta Mirelu Petrović i administratora Ivana Rendulića. Inače, svojim projektom Grad Đakovo obuhvaća 180 korisnika, a financiranje projekta “Svi ZAjedno3” prihvaćeno mu je u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 1,483.200 kuna.

ĐAKOVO Matakovićeva monografija poslastica za ljubitelje stripa VINKOVCI O 240 starijih građana i osoba s invaliditetom skrbit će se 30 žena JOŠ JEDNOM ZAŽELI 2 U projektu zaposleno 30 žena, brinut će se o 180 korisnika