Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Otvorenje u rujnu

Završen novi sisački vrtić "Sunce"

1/15
Foto: Grad Sisak
Posebno me veseli to što imamo dovoljno kapaciteta da upišemo baš svu djecu čija su oba roditelja zaposlena, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi Sandra Kramarić

Novi vrtić Sunce na Brzaju spremno čeka 85 mališana koji će od jeseni svoje vrtićke dane provoditi u potpuno novom i moderno opremljenom vrtiću, površine 690 kvadrata, čiju je gradnju sufinancirala Vlada Sjedinjenih Američkih Država u iznosu 4,5 milijuna kuna, priopćili su iz Grada Siska.

Dosad oslikano 20-ak velikih murala Nastavlja se Festival ulične umjetnosti Re:Think Sisak

Uspješno završene radove obišla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je izrazila zadovoljstvo konačnim izgledom vrtića i uređenjem okoliša te je istaknula da je donesena odluka da se dio djece ne seli iz privremenog objekta sada, niti tijekom ljeta kada je dežurni vrtić Caprag, nego će sva djeca zajedno u novi objekt krenuti u rujnu. Otvorenje vrtića bit će u znaku značajnog jubileja, jer Vrtić Sisak Novi sljedeće sezone slavi 60 godina postojanja. Gradonačelnica je ujedno zahvalila Vladi SAD-a na ovoj vrijednoj i značajnoj donaciji.

Foto: Grad Sisak

– Važno je reći da je 4,5 milijuna kuna za gradnju ovog objekta donirala Vlada Sjedinjenih Američkih Država, a Grad Sisak je s iznosom od 4,3 milijuna kuna financirao troškove PDV-a, dogradnju još jedne dodatne prostorije, stručni nadzor, kompletno uređenje okoliša, postavljanje ograde, priključke i opremanje vrtića, a posebno me veseli što je namještaj radila udruga u kojoj rade osobe koje su smještene u domove za djecu bez roditeljske skrbi čime potičemo zapošljavanje ranjivih skupina – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Objekt "Sunce" čak se 30 godina nalazio u neodgovarajućem i skučenom stanu od 120 četvornih metara koji je bio prenamijenjen za potrebe vrtića. Novom prostoru vesele se odgojitelji, ali posebno djeca i njihovi roditelji koji su već imali priliku obići prostorije novog vrtića u kojem će biti četiri odgojne skupine, dvorana i likovni atelje.

– Ovdje će boraviti 85 djece u četiri odgojne skupine. Ovo će najviše značiti djeci koja su godinama bila u starom vrtiću koji će prijeći u ovaj prostrani vrtić koji je funkcionalan i moderno opremljen. Povećali smo i kapacitet za još jednu odgojnu skupinu, a posebno me veseli to što imamo dovoljno kapaciteta da upišemo baš svu djecu čija su oba roditelja zaposlena – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Novi Sandra Kramarić. 

Foto: Grad Sisak

Sisak Prvi grad u Hrvatskoj koji otkriva spomen ploču jednom domaćem rock bendu

Proteklih godina značajna sredstva ulagala su se u podizanje pedagoškog standarda na području grada Siska, od podizanja kvalitete rada do rješavanja vrtićkog smještaja.

– Odmah na početku mog mandata otvorili smo vrtić "Različak" koji je osam godina stajao nedovršen, prošle smo godine dogradili objekt "Bubamaru", dobili smo novi vrtić "Sunce", a uskoro nas očekuje i gradnja vrtića u Galdovu čime ćemo dugoročno riješiti problem vrtićkog smještaja u Sisku – zaključila je gradonačelnica Ikić Baniček.