Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Završna priredba učenika Katoličke škole

Foto: Grad Novska
Učenici su pripremili prigodan program u povodu završetka školske godine

Povodom završetka nastavne godine učenici Katoličke osnovne škole u Novskoj priredili su poseban program. Uz obitelji i prijatelje učenika, svećenike Novljanskog dekanata i druge uzvanike, na priredbi organiziranoj u parku pokraj škole bili su i požeški biskup Antun Škvorčević te gradonačelnik Novske Marin Piletić.

U sklopu Zvjezdanog ljeta u Karlovcu će biti održan i 8. Karlovački kazališni festival Koncerti, opere, balet i predstave održavat će se na otvorenom

Riječ pozdrava svim uzvanicima, a napose učenicima koji će od jeseni krenuti u prvi razred i njihovim roditeljima uputio je ravnatelj škole Krunoslav Juraković. U kratkim crtama prikazao je djelovanje škole u minuloj školskoj godini te je zaslužnim djelatnicima uručio prigodne poklone.

Djeca su sviranjem i pjevanjem, recitacijama i glumom ulomka iz Šume Striborove Ivane Brlić Mažuranić očitovala svoju kreativnost i uživljenost u svoj svijet. Na kraju priredbe u prigodnoj riječi biskup Antun podsjetio je nazočne da zapravo mi odrasli trebamo ići u školu jednako kao i djeca. Ustvrdio je da su, za razliku od odraslih, ova djeca u svojoj spontanosti i jednostavnosti posvjedočila kako je njihov svijet drugačiji i primjereniji čovjeku jer očituju osjetljivost i zadivljenost pred naoko malim i nevažnim stvarnostima.

Manifestacija koja unapređuje društveni i kulturni život te turističku ponudu u Jastrebarskom Završen četvrti po redu Jaska art festival u prekrasnom perivoju dvorca Erdödy

Djeci je čestitao što su uspješno završila školsku godinu, a njihovim učiteljicama i učiteljima te cijelom školskom kolektivu na čelu s ravnateljem čestitao je što su bili strpljivi s djecom i jedni s drugima. Naglasio je kako su roditelji važni za svaku školu, osobito za katoličku. I roditeljima i djeci poželio je da bude blagoslovljeno sve što će u uzajamnosti škole i roditelja nastojati činiti.