Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Do sredine 2020.

Zbog radova u riječkoj luci privremena regulacija prometa središtem grada

Promet u Rijeci
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Prema podacima iz Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture, za projekt „Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata“ je odobreno 35,5 milijuna eura, a 85 posto se financira iz EU

 Zbog radova u riječkoj luci na projektu „Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata“ od ponedjeljka je u središtu Rijeke uvedena privremena regulacija prometa, u ulicama Riva i Ulici Ivana Zajca, koja će trajati do sredine 2020., kada bi radovi trebali biti završeni.

Iz Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture najavili su da će s početkom radova na željezničkom kolodvoru Brajdica, posebice zatvaranjem tunela Sušak, radi radova na njegovu proširenju, sav teretni željeznički promet kroz tunel Sušak s kolodvora Brajdica biti preusmjeren kroz središte grada.

Vojko Obersnel Obersnel: Rijeka prednjači po broju i vrijednosti projekata sufinanciranih novcima EU

Teretni željeznički promet će se privremeno odvijati između glavnog kolodvora Rijeka i kolodvora Brajdica, odnosno od izlaska iz glavnog kolodvora Rijeka obalom do Ulice Ivana Zajca, duž Ulice Ivana Zajca do ulaska u kolodvor Brajdica, a autobusna stanica Kod kazališta premještena je u Ribarsku ulicu. Najveći dio prijevoza će se obavljati od 17 do 5 sati, te od 9 do 14 sati, a od 6 do 9 sati i od 14 do 17 sati nije predviđeno prometovanje manevarskih vlakova.

Za vrijeme radova, tijekom prijevoza tereta između glavnog kolodvora Rijeka i kolodvora Brajdica cestovni promet u ulici Riva i Ulici Ivana Zajca te na Brajdici će se odvijati bez promjena, uz ograničenja u Ulici Ivana Zajca i u zonama križanja.

Zbog rekonstrukcije ulaza u željeznički tunel Sušak na Pećinama mijenja se i regulacija prometa u ulici Šetalište XIII divizije, u kojoj će do rujna biti izgrađena privremena trasa prometa dugačka 90 metara.

Dječji vrtić Krnjevo sredstva iz EU fondova Završili radovi na energetskoj obnovi vrtića Krnjevo

Uz to, zbog radova na terminalu Brajdica i željezničkom kolodvoru Rijeka-Brajdica bit će pojačan promet kamiona i drugih vozila na prilaznim prometnicama.

Prema podacima iz Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture, za projekt „Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata“ je odobreno 35,5 milijuna eura, a 85 posto projekta se sufinancira sredstvima Europske unije iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). Projekt obuhvaća rekonstrukciju željezničkog kolodvora Rijeka-Brajdica, izgradnju novog izvlačnjaka u tunelu Sušak i izgradnju intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu Brajdica.  

Partneri u projektu su Lučka uprava Rijeka i HŽ Infrastruktura, a izvođač radova je zajednica ponuditelja Kolektor Koling  i Euro-asfalt. Rok za izvođenje radova je 24 mjeseca.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Gradsko vijeće Prihvaćene promjene Statuta Grada Rijeke radi usklađivanja sa zakonskim odredbama