Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
U Vinkovcima održani Dani udruge hrvatskih putničkih agencija

Zbog većeg broja manifestacija i više turista

Foto: Branimir Bradarić
Brojni predstavnici iz turističkog sektora posjetili su Vinkovce u sklopu Dana udruge hrvatskih putničkih agencija

U Vinkovcima su održani Dani udruge hrvatskih putničkih agencija (UPHA) koji su okupili velik broj predstavnika turističkih agencija te turističkog sektora. Tom prigodom istaknuto je kako Slavonija ima golem turistički potencijal, ali i kako bez sinergije i udruženog djelovanja na razini regije kao jedinstvenog turističkog tržišta teško da će biti polučeni očekivani turistički rezultati.

Festival u Ulmu Župan Božo Galić na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu Dunav nudi još bolje prilike za gospodarstvo, turizam i nove tehnologije

– Predstavljamo se na ovim danima kao najstariji grad u Europi, kao grad Rima, ali i kao prijestolnica tradicijske kulture i to je ono na čemu namjeravamo temeljiti svoju turističku ponudu – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Naveo je kako je turizam u Vinkovcima na nižem nivou nego što bi to trebao biti, ali i da brojka od 53.000 noćenja tijekom godine i 900 postelja u vinkovačkim hotelima i hostelima nudi optimizam da može i mora biti puno bolje.

Prema podacima grada, u Vinkovcima je 886 ležajeva od čega se 427 kreveta odnosi na hotelski smještaj. Prošle godine ostvareno je 26.605 dolazaka i 53.884 noćenja turista. Od toga se 74% odnosilo na domaće, a 26% na strane turiste. Prema Bosančićevim riječima, očekuje se porast broja turista zbog sve većeg broja manifestacija.

– Jako je bitno da sinergijski djelujete, a dobar je potez i što ste se udružili u klaster Slavonija. Svi skupa možete napraviti sigurno puno više nego da svatko od vas na tržište ide sa svojim malim budžetima – rekao je predsjednik UPHA-e Tomislav Fain.

Ministrica kulture u radnom posjetu Brodsko-posavskoj županiji Velika ulaganja u kulturnu ostavštinu i obnovu Muzeja brodskog Posavlja