Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Župan Božo Galić na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu

Dunav nudi još bolje prilike za gospodarstvo, turizam i nove tehnologije

Festival u Ulmu
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
U sklopu Festivala u Ulmu koji se održava od 1998. godine održana je i konferencija "Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava"

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu sa županom Božom Galićem prisustvovalo je otvaranju 11. Međunarodnog dunavskog festivala u Ulmu, koji traje od 6. do 15. srpnja. Predstavljene su delicije i specijaliteti ovoga kraja, ali i gospodarstvo.

Božo Galić na sastanku u Vladi Očekivanja Galić: Bolja suradnja na završetku obnove pruga

U Ulmu je, naime, održana i konferencija "Prilike za ulaganje u regiji Dunav-Sava" u organizaciji Gospodarske komore Baden-Wurttemberga i Grada Ulma. Župan Galić i suradnici predstavili su tom prilikom investicijske potencijale Vukovarsko-srijemske županije. S područja ove županije u Ulmu su inače prisutna i izaslanstva Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vinkovaca i Grada Vukovara.

Cilj - umrežavanje zemalja

Svečanosti otvaranja Festivala, kao i spomenutoj konferenciji nazočili su ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Međunarodni Dunavski festival tradicionalna je kulturna manifestacija koja se od 1998. svake dvije godine održava u Ulmu i Novom Ulmu u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg.

Cilj manifestacije je putem susreta umjetnika, političara, gospodarstvenika i stručnjaka iz podunavskih zemalja, ali i šire, poticati kulturnu suradnju, partnerstvo i umrežavanje zemalja duž rijeke Dunav.

Na zajedničkom prijemu kod gradonačelnika Ulma Guntera Czischa i gradonačelnika Novog Ulma Gerolda Noerengberga župan Galić razgovarao je o projektima od zajedničkog interesa. S obzirom na to da su županija i grad Ulm povezani rijekom Dunav, župan je istaknuo dosadašnju dobru suradnju, ali vidi i mogućnosti daljnjeg razvoja te suradnje, posebno u gospodarstvu, turizmu, kao i u novim tehnologijama, prijevozu i logistici. Prijemu su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu dr. Gordan Grlić Radman te predstavnici Autonomne Pokrajine Vojvodine kao i Županije Posavske iz Orašja.

Slavonska večer

Slavonske delicije na stolovima mamile su posjetitelje Slavonske večeri na kojoj su nastupili i Plesni ansambl Sokolovi iz Reutlingena i Tamburaški sastav Sremci.

Na Slavonskoj večeri okupili su se svi partneri s područja Dunav - Sava, a pozdravne riječi uputio je i ministar pravosuđa, EU i turizma Baden-Württemberga Guido Wolf.

lubenice Proizvođači lubenica osnovali peti klaster u županiji Prije 15-ak godina pod lubenicama je bilo 250 hektara zemlje, a sad je tek 100-tinjak