Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 552 pregleda
Očekivanja

Galić: Bolja suradnja na završetku obnove pruga

Božo Galić na sastanku u Vladi
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Na sastanku sa predstavnicima Vlade RH bilo je riječi o projektima koji su u tijeku ili čija se provedba očekuje

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić sudjelovao je na sastanku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa županima hrvatskih županija kao i predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina koji je održan u Varaždinu. Ovom prilikom Galić je još jednom istaknuo dobru suradnju Vukovarsko-srijemske županije s Vladom. Kazao je i kako od ministra Tomislava Tolušića očekuje nastavak potpora u poljoprivredi ali i podršku u raspolaganju šumskom masom sukladno deklaraciji o raspolaganju šumskim resursima koju je donijela županijska Skupština.

Turizam u Vukovarsko-srijemskoj županiji Najesen brošura o turističkoj ponudi Slavonije, svrha je produljiti pred i postsezonu Galić: Ne želimo biti prolazna stanica, ali da bi turisti ostali, moraju imati i gdje prenoćiti

– Od ministrice Gabrijele Žalac očekujemo realizaciju naših strateških projekata kao i potpisivanje razvojnog Sporazuma između slavonskih županija i Ministarstva regionalnog razvoja. Predlažemo poseban Operativni program za Slavoniju, Baranju i Srijem – rekao je Galić.

Župan je dodao i kako od ministra financija Zdravka Marića očekuje posebnu poreznu politiku koja bi olakšala razvoj gospodarstva. Najavio je kako se u predstojećem razdoblju očekuje i realizacija važnih projekata kao i da od Ministarstva prometa očekuje intenzivniju suradnju na nekim projektima poput završetka obnove željezničke pruge Vinkovci - Zagreb, Vukovar – Vinkovci, Srijemske granične transverzale, dovršetka gradnje cestovnog i željezničkog koridora Vc te ulaganje u Zračnu luku Osijek.

Jedan od posebnih turističkih sadržaja je i Centar za promatranje ptica koji se nalazi na području Općine Nijemci Županija je postala atraktivna kontinentalna turistička destinacija Ploveći Bosutom i Spačvom možete upoznati 87 vrsta autohtonih ptica