Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Potvrda za ekološku osviještenost

Zelena zastava uskoro će se vijoriti ispred vrtića “Velika Gorica”

Zelena zastava vrtiću "Velika Gorica"
1/3
Foto: Grad Velika Gorica
Ususret 11. svibnju, danu kada će službeno dobiti svoju zelenu zastavu, DV “Velika Gorica” organizirao je eko-dan

Zelena zastava koja označava ljubav prema okolišu i brigu prema prirodi uskoro bi se trebala zavijoriti ispred Dječjega vrtića Velika Gorica. Naime, 11. svibnja vrtićanci će zajedno sa svojim tetama biti nagrađeni za svoju ekološku osviještenost tako što će dobiti status eko vrtića. Taj status ponosno krasi i Dječji vrtić Lojtrica, Dječji vrtić “Žirek” te Dječji vrtić “Ciciban” što pokazuje kako Velikogoričani zaista ulažu u razvijanje ekološke svijesti svojih sugrađana još od najmanjih nogu.

Zastava je potvrda rada

Inače, DV “Velika Gorica” djeluje na pet lokacija: Pucekovićeva, Kurilovečka, Vukovina, Buševec i Mraclin, a ususret svečanom proglašenju vrtića eko vrtićem, DV “Velika Gorica” organizirao je ekološki dan u Kurilovečkoj koji je spojio sve: djelatnike vrtića, djecu, ali i njihove roditelje.

Dječji vrtić Žirek Kvalitetniji rad s najmlađima Velika Gorica dobila još jedan novi vrtić za stotinjak djece

– Ovaj eko dan je zapravo naš način života u radu s djecom već godinama i jedno usmjerenje u odgoju i obrazovanju djece od rane predškolske dobi. Nije to samo recikliranje otpada, nego naprosto način življenja, način prehrane i općenito odnos prema prirodi. Cilj toga je da postanemo odgovorni i zdravi ljudi te da živimo jedan zdrav i ekološki prihvatljiv život. Tako da se zaista veselimo dobivanju zelene zastave jer će to biti potvrda za sav naš vrijedan rad – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića “Velika Gorica” Irena Kozmić.

Pravili med od maslačaka

Lijepo i sunčano vrijeme pogodovalo je atmosferi na ekološkom danu u kojem su djeca i roditelji zajedno sadili cvijeće. Plastične boce poslužile su im kao platno na koje su oslikavali lica svojih likova, a reciklirani plastični čepovi poslužili su im za izradu različitih skulptura i umjetničkih djela, a posvetili su se i modi te su tako oslikavali platnene torbe, i to sve s jednim ciljem: da zajedno jačaju svijest jedni drugima o tome kako sitnice iz svakodnevnog života mogu pridonijeti očuvanju prirode, samo ako im se pristupi kreativno.

Gastro Turopolja 16. Gastro Turopolja Velika Gorica i sama županija kao gastro-turistička destinacija

– Inače imamo izuzetno dobru suradnju s našim roditeljima, a s radošću su se i ovog puta odazvali na sudjelovanje. Osim toga, trebalo bi spomenuti i odgajateljice koje unazad nekoliko godina provode ekološki program u svom svakodnevnom radu, a u tri odgojne skupine poseban naglasak na ekološke aktivnosti stavio se upravo s ciljem dobivanja zelene zastave – istaknula je ravnateljica Kozmić.

Tako su djeca već odavno naučena na brigu za prirodu kroz brojne aktivnosti koje su uključivale recikliranje papira, posjet reciklažnom dvorištu, oslikavanje eko-kućice, čitanje priča vezanih za ekologiju ili, pak, pravljenje meda od maslačaka.

vatrogasci Javni poziv Velika Gorica osigurala 150.000 kuna za vatrogasce