Izbornik
Naslovnica Gradovi
Najveći i najskuplji građevinski zahvat u Bjelovaru

Zgrada Vodotehne bila je najzahtjevnija za konstrukcijsku obnovu

ZGRADA na Trgu hrvatskih branitelja uz impozantnu veličinu ima i bogatu povijest
Foto: Bjelovar

Privode se kraju radovi konstrukcijske obnove zgrade Vodotehne na Trgu hrvatskih branitelja. Riječ je o jednoj od šest zgrada koje prolaze konstrukcijsku obnovu, ali ovaj je objekt predstavljao najzahtjevniji proces obnove.

Uz svojih impozantnih 3000 metara četvornih zgrada se diči i bogatom poviješću, ali i istaknutim položajem u gradu. Obnova je bila izazovna, a Hidroregulacija, tvrtka zadužena za radove, njihov završetak najavljuje do kraja ovoga tjedna.

– Ovo je najveći i najskuplji zahvat, 3,2 milijuna eura košta ova konstrukcijska obnova i tu smo najviše bili na iglama. No sve ide prema planu, voditelj projekta i vlasnik tvrtke koja izvodi radove rekli su mi da bi do subote sve trebalo biti gotovo i radnici će polako odlaziti s gradilišta. Može biti nekih sitnih popravaka, što je uobičajeno kod ovakvih velikih radova – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Za konstrukcijsku obnovu svih šest zgrada Gradu Bjelovaru je bespovratno odobreno 10 milijuna eura, a u financijskom smislu gradski proračun nije rastegnut. Za razliku od nekih prijašnjih projekata država ne kasni s uplatama.

– Od tih deset milijuna eura šest milijuna je već na gradskom računu i mi možemo bez problema plaćati izvođačima. Očekujemo da ćemo sve zgrade dovršiti u roku i okrećemo se njihovu završnom uređenju, opet uz novac iz fondova EU – kaže gradonačelnik Hrebak.

Dominik Nervo, direktor Hidroregulacije, tvrtke koja je izvodila radove, poručio je da su intenzivni radovi trajali tri mjeseca.

– Bilo je određenih iznenađenja, jer se radi o vrlo staroj zgradi, no sve smo uspjeli savladati. Nastao je i veliki prometni kolaps te zahvaljujem svima na strpljenju. Do iduće srijede cijelo bi gradilište trebalo biti raščišćeno – zaključio je Nervo te dodao da je u prosjeku na zgradi radilo između 40 i 50 radnika.

ŠKOLE će dostaviti podatke Upravnom odjelu za obrazovanje i mlade OBŽ-a koji će pripremiti sve potrebno za nagrađivanje svih kategorija u rujnu U proračunu osigurano 59.725 eura Nagrade za izvrsne učenike i mentore s područja OBŽ-a PROJEKT pomaganja učenicima provodi se 20 godina i ove godine potpisano je najviše ugovora Potpisano čak 180 ugovora za stipendije Jedini u Hrvatskoj sufinanciraju deficitarna obrtnička zanimanja od 2003. Grad Slatina dobio je konkretna područja na koja će se bazirati kroz provedbu fokus grupa te dodatno istražiti i analizirati pitanja vezana uz zapošljavanje, stambeno zbrinjavanje, stipendiranje... Više od 100 mladih sudionika Mladima u fokusu posao, ali i biciklističke staze, obnovljivi izvori energije...