Izbornik
Naslovnica Županije
U proračunu osigurano 59.725 eura

Nagrade za izvrsne učenike i mentore s područja OBŽ-a

ŠKOLE će dostaviti podatke Upravnom odjelu za obrazovanje i mlade OBŽ-a koji će pripremiti sve potrebno za nagrađivanje svih kategorija u rujnu
Foto: OBŽ

Osječko-baranjska županija prepoznala je trud i rad izvrsnih učenika i njihovih mentora i stoga će ih nagraditi za uspjehe ostvarene u školskoj godini 2022./2023. temeljem Odluke o nagrađivanju učenika i nastavnika mentora osnovnih i srednjih škola te najboljih odgojno-obrazovnih radnika.

Sve škole s područja županije dostavit će podatke Upravnom odjelu za obrazovanje i mlade koji će pripremiti sve potrebno za nagrađivanje svih kategorija u rujnu. Nagrađeni će biti učenici osmih razreda osnovnih škola koji su ostvarili opći uspjeh u svih osam razreda 5,0 te učenici završnih razreda srednjih škola koji su ostvarili opći uspjeh tijekom srednjoškolskog obrazovanja s prosječnom ocjenom za svaki pojedini razred od 4,70 do 5,00. Jednako tako, bit će nagrađeni i učenici koji su ostvarili uspjeh na izlučnim natjecanjima na državnoj razini iz odgojno-obrazovnih predmeta, kao i na sportskim, glazbenim i plesnim natjecanjima, bez obzira na to jesu li sudjelovali samostalno ili kao članovi tima, te učenici koji su ostvarili zapažen rezultat na timskim/pojedinačnim smotrama u smislu sudjelovanja na državnoj razini izlučne smotre. Uz učenike prigodno će biti nagrađeni i njihovi mentori. Nagrade očekuju i učenike s teškoćama u razvoju koji su ostvarili zapažen rezultat u završnim godinama obrazovanja u posebnim ustanovama ili u posebnim razrednim odjelima, odnosno posebnim odgojno-obrazovnim skupinama.

U županijskom proračunu osigurana su sredstva za nagrađivanje izvrsnosti učenika u iznosu od 59.725 eura. 

Grad Slatina dobio je konkretna područja na koja će se bazirati kroz provedbu fokus grupa te dodatno istražiti i analizirati pitanja vezana uz zapošljavanje, stambeno zbrinjavanje, stipendiranje... Više od 100 mladih sudionika Mladima u fokusu posao, ali i biciklističke staze, obnovljivi izvori energije... U Popovači je ponovno gostovao edukativni projekt 'Pogled u plavo'. Svi zainteresirani građani i posjetitelji imali su jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja Bogat program uz proslavu Dana Popovače Likovne kolonije, sportski događaji, prezentacija ronjenja, nastupi folkloraša... OSKARE ZNANJA dobili su M. Srnec, N. Dolenec, S. Ovčarić, M. Drvoderić, N. Jambrović, M. Premuš, G. Horvat, E. Novak, V. Križaić i M. D. Marodi Oskar znanja dodijeljen na nacionalnoj razini 19. put Župan: "Ovo su najbolji učenici i mentori, uzor zajednici"