Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč
epicentar druženja i zabave

Žive jaslice privukle tisuće posjetitelja na porečki advent

Advent u Poreču
1/6
Foto: Grad Poreč
Žive jaslice u Poreču uprizorila je skupina iz Sv. Lovreča, koja će isto to ponoviti u svom mjestu 26. i 30. prosinca te 6. siječnja

Stotine, pa i tisuće gostiju proteklog vikenda posjetilo je Advent Poreč u starogradskoj jezgri. Na Trgu Matije Gupca održana je manifestacija Slatko jutro. Uz glazbenu pratnju Porečkih delfina, učenici Turističko ugostiteljske škole Anton Štifanić iz Poreča su, uz pomoć gradonačelnika Lorisa Peršurića, kroz nekoliko sati podijelili sve pripremljene biskvite, fritule, sušeno i svježe voće. Besplatna degustacija privukla je brojnu djecu, ali i odrasle koji su te slastice mogli uranjati u čokoladne fontane, dok je na prekrasno uređenom paviljonu održana i predstava porečke Udruge USB.

U popodnevnim satima na istome mjestu mnogobrojni klinci i klinceze uživali su u dječjoj predstavi Ivan u zemlji kolača udruge Birikina. Tradicionalni Božićni koncert održao je i Mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac u kazališnoj dvorani POUP-a, no sve je to bila je samo uvertira u večernju veselicu, kada su za puni porečki Advent zasvirali nadaleko poznati Gustafi i ponovno održali trosatni koncert koji nikoga nije razočarao.

Uprizorenje živih jaslica u Poreču ove je godine novitet u programu Adventa, a na Gupčev trg u nedjeljnim večernjim satima privuklo je tisuće posjetitelja. Njih su ondje dočekali betlehemska obitelj, pastiri, kraljevi, anđeli i stražari, ali i stari zanatlije, dok je priču ukazanja kazivala pripovjedačica iz porečke župe, a sve je popraćeno prigodnom glazbom i vatrom. Žive jaslice na gostovanju u Poreču uprizorila je skupina iz Sv. Lovreča, koja će isto to ponoviti u svom mjestu 26. i 30. prosinca te 6. siječnja.

- Posebno se zahvaljujemo našim prijateljima iz Sv. Lovreča koji su se potrudili oživiti čaroliju svojih živih jaslica i u svome gradu. Ogroman interes sugrađana i gostiju potvrđuje da smo zacrtani „škalin više“ u ponudi našeg Adventa ovim gostovanjem i ostvarili, a to nam je samo dodatna motivacija da s radošću planiramo i treće izdanje Adventa Poreč - rekao je gradonačelnik Peršurić, priopćili su iz Grada Poreča.