Izbornik
Naslovnica Općine Čepin
ČEPIN

Festival cvijeća, vrtnih sadnica i meda u Čepinu 22. travnja

festival cvijeća Čepin
1/4
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Festival će biti dodatno obogaćen kreativnim radionicama i gastroponudom lokalnih OPG-ova

Proljetni festival u Čepinu lani je okupio više od 50 izlagača pred čijim je štandovima bila poprilična gužva, kao i na nizu radionica, a organizatori najavljuju još atraktivniju ovogodišnju manifestaciju. Festival cvijeća, ukrasnog bilja, vrtnih sadnica i meda održat će se 22. travnja na trgu ispred centra za kulturu u Čepinu.

Besplatan chefovski ručak

– Posjetitelji će na sajmu moći pronaći bogat izbor ornamentalnih i tropskih biljaka, proizvoda i opreme za hortikulturu i florikulturu. Očekuje se pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske. Svim izlagačima osigurani su besplatni štandovi, a broj štandova je ograničen. Festival će biti dodatno obogaćen kreativnim radionicama i gastroponudom lokalnih OPG-ova, a za sve posjetitelje besplatan ručak skuhat će gost kuhar, popularni Tomislav Špiček – najavljuju u Općini Čepin.

Iz općinske uprave pozivaju zainteresirane izlagače za prigodnu prodaju cvijeća, ukrasnog bilja, vrtnih sadnica i meda, te poslovne subjekte za ugostiteljstvo da se prijave za izlaganje i/ili prodaju svojih proizvoda. Zainteresirani izlagači i prodavači mogu dobiti dodatne informacije i prijaviti sudjelovanje najkasnije do 14. travnja ili do popunjavanja kapaciteta, na email ivana.zeravica@cepin.hr, telefon 031/381-232 ili osobno u Općini Čepin, Kralja Zvonimira 105.

Uz bogatu biljnu ponudu koja sigurno neće ni ove godine izostati, djecu i odrasle čeka i čitav niz kreativnih radionica. Među njima su radionica izrade cvjetnih vjenčića, koju će voditi Đardin, LitLab će biti zadužen za radionicu mirisnih voskova, a ekipa okupljena oko Dnevne doze biljaka pokazat će oslikavanje teglica u koje će saditi biljke te održati radionicu izrade miniterarija. Kornelija Benyovsky Šoštarić (Vrtlarica) održat će radionicu, odnosno tribinu o prirodnim sredstvima za zaštitu povrća.

Turistički adut

”Nacrtaj kredom i pokreni se” naziv je radionice pod vodstvom Policijske uprave osječko-baranjske. Tu je i Rame uz rame: kreativna radionica za najmlađe “Proljeće na papiru”, a u prostorijama novog centra za kulturu održat će se predstava za najmlađe “Priče iz žabljeg svijeta”. Nastupit će i plesni studio Shine, a posebna glazbena poslastica je koncert Cecilije.

Još se na lanjskom Proljetnom festivalu pokazalo kako Čepin zahvaljujući ovakvim manifestacijama polako, ali sigurno zauzima važno mjesto na turističkoj karti ne samo Osječko-baranjske županije već i cijele Hrvatske. U Općini Čepin vjeruju da će i ovogodišnja manifestacija opravdati pa i nadmašiti očekivanja.

ČEPIN Utvrda Kolođvar postat će turistički biser općine Čepin Olujni vjetar zahvatio i Čepin Stalna briga o hortikulturi i sadnja novih drvoreda za siguran okoliš u vremenskim nepogodama ČEPIN Čuvari tradicije ponosno se okupili na pokladnom jahanju