Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
Gunja

Kuhano vino, čaj, kobasice i slanina na adventu i sajmu u Gunji

adventski sajam u Gunji
1/2
Foto: Gunja
Glavni cilj organizacije ovoga, kao i ostalih sličnih događaja koje organiziramo, animiranje je i organiziranje slobodnog vremena za sve uzraste i uživanje u zajedničkom druženju

U organizaciji Općine Gunja u ovoj općini i ove godine tradicionalno je obilježen advent koji je okupio veliki broj građana. Bilo je tu za jesti i popiti, kupiti neki suvenir, ali i što je najvažnije podružiti se i zabaviti u ovo adventsko vrijeme.

Bogata ponuda

Održan je i adventski sajam u Gunji na kojem su lokalni proizvođači i udruge mještanima i njihovim gostima ponudili mnoštvo domaćih i ručno rađenih proizvoda za prodaju ili na poklon posjetiteljima. U ponudi su se mogli naći domaći kolači, rezanci, džemovi, marmelade, sokovi, ulja, povrće, sjemenke, kokice, med i medni proizvodi, ručni radovi, ukrasi, zlatovez, suveniri i još puno toga. Atmosferu je ugrijalo kuhano vino i čaj. Krijepile su nas i hrenovke, kobasice, lepinjice, čvarci i slanina pečena na vatri koja dodatno grijala i obasjavala.

– Osmislili smo šaroliku ponudu kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe i zabaviti se. Gunja je mala općina pa smo mi naš adventski sajam organizirali na jedan dan, ali prema svemu što smo napravili kao i reakcijama posjetitelja mislim kako smo uspjeli zadovoljiti i oraspoložiti naše mještane – kaže načelnik Općine Gunja Ante Gutić.

Dodaje kako su organizaciju adventskog sajma na sebe preuzeli Općina, koja je sve to financirala te same štandove izdala bez ikakve naknade, kao i Udruga ribara Stari šaran i Moto klub Cvelf iz Gunje.

– Glavni cilj organizacije ovoga, kao i ostalih sličnih događaja koje organiziramo, animiranje je i organiziranje slobodnog vremena za sve uzraste i uživanje u zajedničkom druženju. S obzirom na to da smo od mještana dobili odlične povratne informacije, trudit ćemo se i dalje biti aktivni i organizirati još puno zanimljivog sadržaja – poručio je Gutić.

Čarobna večer

Kaže kako je toga dana adventski sajam posjetio veliki broj mještana kao i da je u jednom trenutku na sajmu bilo 500-tinjak osoba što samo govori koliko je adventski sajam u Gunji bio dobro organiziran i posjećen od mještana. Bili su tu ne samo mještani Gunje nego i mještani okolnih općina koji su toga dana došli do Gunje kako bi se opustili i zabavili. Za dobru atmosferu pobrinuo se mladi tamburaški sastav "Dunja". Nisu zaboravljeni ni najmlađi za koje je Općina Gunja osigurala prigodne božićne paketiće koje su podijelili članovi Moto kluba "Cvelf" uz puno osmijeha i fotografiranja. Govoreći o pripremama, Gutić kaže kako su ove godine s pripremama počeli i ranije nego inače tako da su pokazali puno novih ukrasa i dekoracija. Posebno je istaknuo da su uspjeli upriličiti jaslice u prostoru ispred Društvenog doma i knjižnice.

– Večer na sajmu bila je čarobna. Na mirise dobre hrane, zvuke tamburice, sjaj lampica i pucketanje vatre malo tko je mogao ostati ravnodušan. Smatramo da je i ovaj Advent u Gunji bio bogat sadržajem te da je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Svojim odazivom mještani nam dokazuju kako im se ovakve aktivnosti sviđaju što nam daje dodatan vjetar u leđa za nastavak organizacija sličnih događaja – istakao je Gutić.

Odrađeni su iskopi, uklonjen je stari materijal te je nasut novi materijal i postavljen geotekstil. Sve je pripremljeno za asfaltiranje, kaže načelnik Općine Gunja Ante Gutić Gunja nastavlja s uređenjem komunalne infrastrukture Novim grobljem i cestom riješili smo problem za idućih sto godina Ukupna vrijednost projekta, koja se odnosi na radove i uslugu stručnog nadzora, iznosi preko 75 tisuća eura Općina Gunja nastavlja s uređivanjem općinske komunalne infrastrukture Načelnik: Ovo će biti sedma ulica koju ćemo završiti tijekom moga mandata Stipendija za srednjoškolce iznosi 50 eura mjesečno, dok za studente stipendija iznosi 110 eura mjesečno STIPENDIJE OPĆINE GUNJA Želimo pomoći učenicima, studentima kao i njihovim roditeljima