Izbornik
Naslovnica Općine
Općina Gunja nastavlja s uređivanjem općinske komunalne infrastrukture

Načelnik: Ovo će biti sedma ulica koju ćemo završiti tijekom moga mandata

Ukupna vrijednost projekta, koja se odnosi na radove i uslugu stručnog nadzora, iznosi preko 75 tisuća eura
1/2
Foto: BORIS SCITAR/PIXSELL

Nakon prijave na poziv za iskaz interesa za financiranje projekta iz Programa za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste u Ulici Ivana Gundulića u Općini Gunja odobren je iznos od 21.000 eura. Po riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića u postupku javne nabave odabran je najpovoljniji ponuditelj, a ukupna vrijednost projekta, koja se odnosi na radove i uslugu stručnog nadzora, iznosi više od 75 tisuća eura.

– Kada sam preuzeo mandat načelnika, u Gunji smo imali 13 neasfaltiranih ulica, a ovo će biti sedma ulica koju ćemo završiti tijekom moga mandata. Preostat će nam urediti još pet ulica u naselju i jednu izvan naselja koju planiramo urediti s Hrvatskim vodama i Hrvatskim šumama. Naime, tamo Hrvatske vode imaju crpnu stanicu, a Hrvatske šume tu istu cestu koriste za izvlačenje trupaca tako da bismo voljeli da se trošak uređenja ove ulice podijeli na tri dijela – rekao je Gutić.

Dodaje kako bi ta ulica potom mogla biti uređena kao oaza mira u kojoj se može prošetati, a uredila bi se i biciklistička staza. Kada je riječ o preostalim neasfaltiranim ulicama u Gunji, kaže da će se one uređivati i asfaltirati tijekom idućih godina.

– Nadao sam se da ćemo do izbora 2025. godine sve uspjeti asfaltirati, ali vidjet ćemo. Naime, problem je u osiguravanju potrebnih sredstava jer mi to iz našeg općinskog proračuna, koji iznosi oko 3,5 milijuna eura, sami ne možemo. Stoga mislim da, ako nam preostanu dvije-tri ulice za urediti, to će to biti super jer bismo u osam godina asfaltirali desetak ulica – kaže Gutić.

Od 2. prosinca do 7. siječnja svaki će dan biti otvorene ugostiteljske kućice i prigodna prodaja Zaprešić dariva svoje najmlađe stanovnike i umirovljenike Sve je spremno za najslađu gradsku manifestaciju – Advent U Dubrovačkom primorju održana je biciklistička manifestacija u kojoj su sudjelovali klubovi iz županije i Mostara Dubrovačko primorje Utemeljena prva biciklistička staza 'Via Franciscana' Projekt Zagrebačke županije "Modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača – Zelena održivost za lokalne proizvođače" ušao je u završnicu natjecanja Projekt županije među tri najbolja u kategoriji održive tranzicije Na pravom putu prema modernoj i održivoj poljoprivredi