Izbornik
Naslovnica Gradovi
Zaprešić dariva svoje najmlađe stanovnike i umirovljenike

Sve je spremno za najslađu gradsku manifestaciju – Advent

Od 2. prosinca do 7. siječnja svaki će dan biti otvorene ugostiteljske kućice i prigodna prodaja
1/3
Foto: Zaprešić
Poznati su i izvođači u prosincu – A strana Live Bend, Songkillersi, Cubismo i Abba Tribute Bend, Z++, Matija Cvek priprema veliki božićni party, a na dočeku Nove godine nastupaju DJ Tommy T i Savski valovi

Zaprešić se priprema za još jedan Advent, najslađu gradsku manifestaciju. Ulice i trgovi već su okićeni, a klizalište na Trgu Ivana Pavla II., koje je i svojevrsni zaštitni znak Adventa, tek je u nastajanju, kažu u Turističkoj zajednici.

Božićnice za umirovljenike
– Advent je vrijeme ljubavi, mira i dobrih želja, ali i vrijeme najukusnijih bakinih kolača, najljepših ukrasa i mirisa kuhanog vina. Vrijeme kad uživamo u druženjima na otvorenome, iako nas hladnoća štipka za obraze, jer božićna veselja na ulicama i gradovima imaju posebnu čar. Pred nama je 37 dana božićnog ugođaja, adventskih okusa i mirisa te pregršt najslađih trenutka koje smo vam pripremili na Trgu Ivana Pavla II. Zajedno ćemo uživati u klizanju na više od 360 četvornih metara leda, adventskim kućicama sa slasnom ponudom hrane, pića i slastica te sjajnom glazbenom programu. Najmlađe posjetitelje i ove godine čeka bogati program uz animacije i predstave, ali i poseban dječji doček Nove godine – napominju.

Poznati su i izvođači koji će zabavljati građane i goste – A strana Live Bend, Songkillersi, Cubismo i Abba Tribute Bend, Z++, a Matija Cvek priprema veliki božićni party. Trg Ivana Pavla II. na Štefanje 26. prosinca postaje velika pozornica zabave uz najbolji X-mas Party koji donosi Matija Cvek od 20 sati. Zagrijavanje počinje uz DJ-a od 18 sati i nastavlja se sve do ponoći. Za doček Nove 2024. u Zaprešiću najavljuju najbolji zabavni mix koji ove godine pripremaju Savski valovi i DJ Tommy T. Program će započeti zagrijavanjem od 20 sati, a u 22 sata započet će svirka Savskih valova. Od 2. prosinca do 7. siječnja bit će svaki dan otvorene ugostiteljske kućice i prigodna prodaja. Klizalište s radom počinje u nedjelju 3. prosinca, a u slučaju lošeg vremena i nemogućnosti postavljanja leda, otvorenje klizališta bit će odgođeno za neki drugi dan. Radno vrijeme klizališta kojim upravlja Komunalno poduzeće Zaprešić vikendom je od 10 do 22 sata, cijena je klizanja dva eura, a najam klizaljki jedan euro.

Foto: Zaprešić

I dok se Turistička zajednica grada Zaprešića brine o dobrom provodu tijekom iščekivanja božićnih blagdana, Grad Zaprešić i ove godine dariva svoje najmlađe stanovnike i umirovljenike.

– U tijeku je isplata jednokratnih potpora svim umirovljenicima s prebivalištem na području Zaprešića, bez obzira na visinu primanja. Do 31. siječnja 2024. božićnicu u iznosu od 30 eura umirovljenici mogu preuzeti u bilo kojoj poslovnici FINA-e. Prilikom isplate jednokratne potpore obvezno je predočenje osobne iskaznice i posljednjeg odreska mirovine ili rješenja o mirovini. Ako jednokratnu potporu umjesto umirovljenika preuzima druga osoba, ona je dužna uz navedene dokumente predočiti i vlastitu osobnu iskaznicu. Zaprešićki umirovljenici koji primaju samo inozemnu mirovinu jednokratnu potporu mogu podići na blagajni Gradske uprave od 22. do 31. siječnja 2024. godine, također uz predočenje osobne iskaznice i posljednjeg odreska mirovine. Umirovljenici koji primaju i tuzemnu i inozemnu mirovinu ostvaruju pravo na jednokratnu potporu samo po osnovi tuzemne mirovine – pojašnjavaju u Gradu.

Novi umirovljenici odnosno svi koji su stekli pravo na mirovinu ove kalendarske godine ili iz nekog drugog razloga još nisu uvršteni u Evidenciju umirovljenika Grada Zaprešića, mogu se prijaviti do 26. siječnja 2024. godine u Pisarnici Gradske uprave. Osim umirovljenicima, Grad Zaprešić božićnice isplaćuje i udomiteljima, njegovateljima te roditeljima njegovateljima. Roditelji njegovatelji dobivaju 70 eura, udomitelji 30 eura po udomljenoj osobi, a ukupno je za tu namjenu u proračunu osigurano 177.200 eura.

Slatki paketi za najmlađe
– Za one pak najmlađe u dobi do 10 godina Grad Zaprešić pripremio je gotovo tri tisuće slatkih paketa koji će im biti podijeljeni u povodu blagdana omiljenog im sveca, svetog Nikole. Polaznicima dječjih vrtića i osnovnih škola čiji je osnivač Grad Zaprešić – DV Maslačak, DV Vrtuljak, OŠ Antuna Augustinčića, OŠ Ljudevita Gaja i OŠ Kupljenovo – darovi će biti podijeljeni u njihovim odgojno-obrazovnim ustanovama, dok će ostali svoje paketiće moći preuzeti na prigodnim priredbama u gradskim četvrtima i mjesnim odborima kojima pripadaju prema mjestu stanovanja i prema rasporedu koji je objavljen na mrežnim stranicama Grada – kažu u Gradu.

Projekt Zagrebačke županije "Modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača – Zelena održivost za lokalne proizvođače" ušao je u završnicu natjecanja Projekt županije među tri najbolja u kategoriji održive tranzicije Na pravom putu prema modernoj i održivoj poljoprivredi Načelnik Općine Dubrava obišao je radove na rekonstrukciji Dječjeg vrtića Dubrava, a dok čekaju nove prostore, odlučili su povećati sredstva za sufinanciranje smještaja djece u alternativnim vrtićima Investicija je vrijedna više od 3,5 milijuna eura Obišli gradilište najvećeg projekta – rekonstrukciju i dogradnju vrtića Prigodnim programom udruga Vinkovački šokački rodovi obilježila je 20 godina rada i djelovanja 20. godina rada udruge Vinkovački šokački rodovi Ponosimo se svojim običajima, a tuđe poštujemo