Izbornik
Naslovnica Općine
Investicija je vrijedna više od 3,5 milijuna eura

Obišli gradilište najvećeg projekta – rekonstrukciju i dogradnju vrtića

Načelnik Općine Dubrava obišao je radove na rekonstrukciji Dječjeg vrtića Dubrava, a dok čekaju nove prostore, odlučili su povećati sredstva za sufinanciranje smještaja djece u alternativnim vrtićima
1/2
Foto: Općina Dubrava
U tijeku su radovi na najzahtjevnijem dijelu projekta, odnosno armaturi temeljne ploče te betoniranju, a rok za izvršenje je u 2025. godini

Nakon polaganja kamena temeljca i početka radova danas je izvršen obilazak gradilišta na najvećem i najvažnijem projektu rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića Dubrava. Investicija je vrijedna više od 3,5 milijuna eura uz sufinanciranje Europske unije. Dječji vrtić Dubrava bit će najmoderniji i jedan od najvećih na ovom prostoru ukupnog kapaciteta 200 djece sa sportskom dvoranom, a ujedno će se otvoriti i nova radna mjesta. Rok za izvršenje radova je u 2025. godini.

Besplatan nastavni materijal
Danas se radi zahtjevniji dio ovog projekta, i to armatura temeljne ploče i betoniranje na gradilištu dječjeg vrtića. Izgradnjom novog objekta od 1200 četvornih metara i rekonstrukcijom postojećeg od 800, Dubrava više neće izgledati isto. Dubrava je danas jedno veliko gradilište i razvoj je evidentan – kazao je načelnik Općine Dubrava i saborski zastupnik Tomislav Okroša.

Dubrava je ove godine proaktivno pristupila osiguravanju neophodnih školskih materijala za svoje osnovnoškolce dodijelivši za 305 učenika setove radnih bilježnica, atlasa te pribora za tehničku kulturu.

– Vlada je pokrila troškove udžbenika, a mi smo zaključili krug pružanjem ostalog pribora potrebnog našim osnovnoškolcima. Roditeljima smo tako znatno smanjili troškove, a s ovom praksom nastavit ćemo i u budućnosti – kazao je općinski načelnik i saborski zastupnik Tomislav Okroša.

Usto, općina nije zanemarila ni potrebe srednjoškolaca kojima je stopostotno sufinancirala prijevoz, odnosno kompletne troškove mjesečnih karata, sukladno novoj odluci, preuzela je Općina.

– Uz podršku Vlade i Zagrebačke županije, omogućili smo im besplatan prijevoz tijekom cijele školske godine – istaknuo je Okroša.

Učenici smješteni u učeničkim domovima također su doživjeli financijsku olakšicu kroz povećanje sufinanciranja troškova smještaja i prehrane za 50 posto, postavljajući novu mjesečnu potporu na iznos od 20 eura.

U kontinuiranim nastojanjima da se podrže obitelji s malom djecom, Općina Dubrava također povećava sufinanciranje smještaja djece u alternativnim dječjim vrtićima. Dok čekaju izgradnju novog vrtića, načelnik Okroša i njegov tim odlučili su podići sufinanciranje smještaja u vrtićima sa 155 eura na 185 eura mjesečno, uvažavajući povećane troškove vrtića i želju da se dodatno financijsko opterećenje ne prenese na roditelje.

Srednjoškolcima i božićnice
Dubrava je bila prva hrvatska općina koja je uvela božićnice za srednjoškolce, a s tom su praksom nastavili i ove godine. Iznosit će 70 eura, a dobit će ih i svi umirovljenici, nezaposleni te korisnici zajamčene minimalne naknade. Umirovljenici čija je mirovina manja od 300 eura dobit će 30 eura božićnice, a oni s većom mirovinom 20, kao i nezaposleni te korisnici zajamčene minimalne naknade. A 30 tisuća eura iz proračuna osigurano je za sve mlađe od 45 godina. Sredstva su namijenjena obnovi te rekonstrukciji nekretnina i to u iznosu od 1500 eura, njihovoj kupnji, ali i kupnji zemljišta, a u iznosu od 2000 eura.

– Podizanjem vodotornja krajem kolovoza obilježen je završetak radova na izgradnji nova 54 kilometra vodovodne mreže, a više od 1000 besplatnih priključaka osigurano je za stanovnike.

Svoje zanate na Srednjovjekovnom sajmu predstavit će kovači, lončari, košaraši, stolari, brusači, rakijaši, pekari, mesari, slikari i drugi Stotinjak izlagača u Koprivnici Na Srednjovjekovnom adventu i sudionici iz Venezuele Ovu najvažniju manifestaciju kulinarske struke u Hrvatskoj organizirali su Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Hrvatski kuharski savez U Gospodarskom centru OBŽ-a Najbolji kuhari, slastičari i konobari predstavili vještine i više od 500 jela Brojka govori da imamo sjajne sportašice i sportaše koji promoviraju Sisačko-moslavačku županiju, kaže župan Sportski ponos Sisačko-moslavačke županije Zahvalnice za 169 sportašica i sportaša te 19 ekipa za rezultate