Izbornik
Naslovnica Općine Dubrava
DUBRAVA

Načelnik Okroša nagradio Dubravske mažoretkinje i karatista Tea Crnogaja

Svečani prijem najuspješnijih sportaša
Foto: DUBRAVA
Općina Dubrava prošlog je mjeseca bila i domaćin Prvenstva Hrvatske u gađanju zračnom puškom i pištoljem, dvodnevno prvenstvo održano je u sportskoj dvorani Osnovne škole Dubrava, a okupilo je više od 100 natjecatelja iz preko 40 klubova

Općina Dubrava u Kulturnom je centru organizirala svečano primanje za najbolje sportašice i sportaše svoga kraja. Načelnik Tomislav Okroša tako je ugostio Dubravske mažoretkinje i karatista Tea Crnogaja, u znak priznanja njihovim nedavnim sportskim dostignućima. Mažoretkinje su, naime, pod vodstvom Leone Zdolc, osvojile zlatnu medalju na državnom prvenstvu održanom u Svetom Martinu na Muri te srebrnu na Kupu nacija.

Velike ambicije

– Za natjecanje smo se pripremale jako puno i očekivale dobar rezultat. U Svetom Martinu na Muri bilo nam je super, jako lijepo smo se zabavili – istaknula je Zdolc.

Također, načelnik Okroša ugostio je i 18-godišnjeg karatista Tea Crnogaja, koji je osvojio brončanu medalju na prošlogodišnjem juniorskom prvenstvu Hrvatske, što mu je donijelo i titulu najboljeg sportaša Ivanić-Grada do 18 godina. Teo, član Karate kluba Mladost, izrazio je ambicije za predstojeće državno prvenstvo.

– Puno vremena i odricanja uloženo je u postignut rezultat, a već sada mogu najaviti kako na novo državno prvenstvo idem s kudikamo većim ambicijama – kazao je.

Načelnik Okroša nagradio je mlade sportaše prigodnim poklonima i poručio im da nastave s odličnim radom.

– Cure, ponosni smo na vas, malo ste nas i razmazile ovim rezultatima jer ovo vam je već četvrta titula državnih prvakinja. Svaki uspjeh treba posebno naglasiti jer je to puno truda, treninga, strpljenja i uspona. Najvažnije je u životu uvijek ustati, a vi nam svojim rezultatima to pokazujete – istaknuo je Okroša te dodao da će Općina Dubrava i dalje pratiti i podržavati njihov rad.

Svečanost su svojim nastupom uveličale upravo Dubravske mažoretkinje, koje su ovom prigodom izvele dio svoje nagrađene koreografije.

Mladi kadeti i kadetkinje

Općina Dubrava prošlog je mjeseca bila i domaćin Prvenstva Hrvatske u gađanju zračnom puškom i pištoljem. Dvodnevno prvenstvo održano je u sportskoj dvorani Osnovne škole Dubrava, a okupilo je više od 100 natjecatelja iz preko 40 klubova.

– Prekrasno vas je vidjeti ovdje i morate znati da ste iznimni, posebni i ponos svojih obitelji i zajednice iz koje dolazite. Ostanite uporni, hrabri i marljivi, učite od svojih trenera, roditelja i učitelja. Budite prije svega plemeniti i časni ljudi i izrastite u dobre sportaše – poručila je Marijana Kozumplik Kemenović, predsjednica Streljačkog društva Dubrava 1094, naglasivši da boje dubravskog kluba na ovom prvenstvu brani sedam natjecatelja.

Među uzvanicima koji su prisustvovali svečanom otvorenju natjecanja bio je i glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Bojan Đurković, koji je kazao da je Savez ove godine prvi put u sustav natjecanja Prvenstva Hrvatske uveo mlađe kadete i kadetkinje.

Čast da otvori natjecanje pripala je načelniku Tomislavu Okroši, koji je naglasio da je Dubrava poznata po strijelcima koji ostvaruju vrhunske svjetske rezultate. A čovjek bez kojega, kako ističu iz Općine, ne može proći ni jedno streljačko natjecanje u Dubravi je Branko Pereglin. On je i ovoga puta bio zadužen za provedbu natjecanja.

internet Povezivanje ruralnih područja Općina Dubrava dio je projekta za širokopojasni internet Općina Dubrava bila domaćin 13. moto i biciklističkog druženja Ugostili 13. moto i biciklističko druženje Dubravu okupirali ljubitelji vožnje na dva kotača dogradnja vrtića Rekonstrukcija i dogradnja 2,3 milijuna eura za Dječji vrtić Dubrava