Izbornik
Naslovnica Općine
KNEŽEVI VINOGRADI

Novo igralište s umjetnom travom u partnerstvu s HNS-om

igralište
Foto: Kneževi Vinogradi
Ovakva moderna sportska infrastruktura omogućit će bavljenje sportom najmlađim stanovnicima tijekom cijele godine bez obzira na vremenske uvjete

Pri kraju su radovi na izgradnji novog igrališta s umjetnom travom u sklopu SRC-a Kneževi Vinogradi. Prvi je to teren s umjetnom travom u ovoj općini, ali i čitavoj Baranji, što je dokaz predanog rada i ulaganja u društvenu i sportsku infrastrukturu Općine Kneževi Vinogradi. Ovaj put riječ je o investiciji za koju se formiralo partnerstvo između Općine i Hrvatskog nogometnog saveza, koji će za ovaj projekt izdvojiti 93.000 eura. Nogometno igralište s umjetnom travom bit će dimenzija oko 60 x 30 metara, a izgradit će se pokraj postojećeg pomoćnog terena NK Borac uz šetnicu oko jezera.

Ugovor u vrijednosti gotovo 860.000 kuna potpisan je s tvrtkom Binder d.o.o. iz Osijeka, a rok za završetak projekta je rujan 2023. godine.

Domaćin uglednim ekipama

Igralište će se ponajviše koristiti za potrebe treninga i utakmica Škole nogometa NK Borac, čiji su dosadašnji rezultati i trud uz velike ambicije jedan od glavnih razloga zbog kojeg se krenulo u realizaciju navedenog projekta, ali i svih rekreativaca i zaljubljenika u nogomet.

Ovakva moderna sportska infrastruktura omogućit će bavljenje sportom najmlađim stanovnicima tijekom cijele godine bez obzira na vremenske uvjete. Svima je poznato da su neki od najboljih hrvatskih nogometaša došli s područja Slavonije i Baranje pa se, s obzirom na ulaganja u sport, može očekivati da će se taj broj s vremenom samo povećati.

Valja napomenuti kako je upravo to općina koja organizira razne sportske manifestacije poput međunarodnih dječjih turnira, a jedan takav, Borac international Cup 2023, odvio se prošloga vikenda. Sudjelovale su čak 32 najbolje ekipe iz regije poput Dinama, Hajduka, Crvene zvezde, Vojvodine, MTK, Ferencvarosa, Željezničara Sarajevo i Olimpije Ljubljana, a riječ je o malim nogometašima u kategoriji U11.

Još viša razina turnira

SRC Kneževi Vinogradi može se pohvaliti svojom bogatom ponudom sportskog, turističkog i ugostiteljskog sadržaja što je i razlog zašto je često bio domaćin uglednim sportskim ekipama kao što su HNL-ovi prvoligaši, hrvatska nogometna reprezentacija u mlađim kategorijama i slično.

– Vjerujemo da će ovakav novi sadržaj zasigurno doprinijeti novim posjetima vrhunskih sportskih ekipa, koji će na jednom mjestu dobiti kvalitetne sadržaje i usluge. Isto tako, ovo će zasigurno naše turnire, po kojima smo nadaleko poznati, podignuti na veću razinu i dati nam prostora za još bolju organizaciju i proširenje cijele priče – kažu u Općini. 

Borac cup kneževi vinogradi Turnir mladih sastava Dinama, Hajduka, Sarajeva, Olimpije... Kneževi Vinogradi kneževi vinogradi Briga za najmlađe – nagrade, stipendije, nova igrališta... Kneževi Vinogradi kneževi vinogradi Sve veći broj turista uzrokovao porast broja smještajnih kapaciteta