Izbornik
Naslovnica Općine
Moderna sportska infrastruktura u Kneževim Vinogradima

Otvoreno igralište s umjetnom travom: najviše će uživati 130 mališana

U ime Hrvatskog nogometnog saveza načelniku Kramariću zahvalio je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić rekavši kako mu je drago da su upravo oni bili partner u cijeloj priči
1/4
Foto: Kneževi Vinogradi
Ova moderna sportska infrastruktura koja je izuzetno izdržljiva i prilagođena svim vremenskim uvjetima služit će ponajviše djeci iz Škole nogometa NK Borac

U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Kneževi Vinogradi svečano je otvoreno novo nogometno igralište s umjetnom travom, što je ujedno prvo igralište s takvom podlogom u Baranji.

Godine ulaganja u sport
Ova moderna sportska infrastruktura dimenzija 60 x 30 metara, koja je izuzetno izdržljiva i prilagođena svim vremenskim uvjetima, služit će ponajviše djeci iz Škole nogometa NK Borac. Uz općinskog načelnika Vedrana Kramarića i predsjednika Škole nogometa NK Borac Ivice Plantosara, svečanosti su nazočili i predsjednik HNS-a Marijan Kustić zajedno s Izvršnim odborom HNS-a, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić te mlade nade nogometnog kluba Borac.

– Koristim ovu priliku javno zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu, predsjedniku Marijanu Kustiću i prvom dopredsjedniku Anti Vučemiloviću Šimunoviću, kao i članovima Izvršnog odbora, na potpori u realizaciji ovog projekta. Raduje nas da je upravo Općina Kneževi Vinogradi odabrana da kod nas bude izgrađen taj teren, mislim da to nije slučajno jer smo općina koja godinama ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Samo u posljednje tri godine uložili smo više od pet milijuna kuna u sportske sadržaje i ovo je logičan nastavak naše priče. Osim toga, na području naše općine djeluje škola nogometa koja broji više od 130 djece iz cijele Baranje na što smo izuzetno ponosni, a ova infrastruktura bit će njima u korist – rekao je načelnik Vedran Kramarić. U ime Hrvatskog nogometnog saveza načelniku Kramariću zahvalio je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić rekavši kako mu je drago da su upravo oni bili partner u cijeloj priči.

– Hvala i mojim suradnicima iz Izvršnog odbora koji daju apsolutnu podršku ovakvim projektima. Ovo je ono što želimo, vidjeti ovu djecu kako uživaju na novom terenu ono je što nas čini radosnima i ponosnima. Hvala svima u Općini Kneževi Vinogradi na trudu i radu, siguran sam da će Hrvatski nogometni savez i dalje biti vaš partner i pomagati koliko god bude mogao – istaknuo je Marijan Kustić.

Investicija od 135.000 eura
Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je načelniku Kramariću i suradnicima, a HNS-u zahvalio na potpori i posjetu. Vrijednost cjelokupne investicije iznosi oko 135.000 eura, a financirana je dijelom iz proračuna Općine Kneževi Vinogradi, dok je najveći dio financiran donacijom Hrvatskog nogometnog saveza od 93.000 eura.

OVIM nagradnim natječajem, istaknuto je, županija želi dodatno osnaživati poduzetničko ozračje i klimu na svom području Ukupni nagradni fond 11.150 eura Traje natječaj za "Najbolju poduzetničku ideju" NAGRADA za iznimne uspjehe koje je Ivan, sada učenik 7. razreda, ostvario na državnom natjecanju iz informatike prošle školske godine Popovača svake godine nagrađuje osnovnoškolce koji izbore prva tri mjesta Državni prvak iz informatike za nagradu od grada dobio 3D printer VINKOVAČKA knjižnica u rangu je Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prema broju i raznolikosti usluga koje pruža i prostora koji se obraćaju različitoj publici, a ima fokus i na najmlađe U Vinkovcima otvoren Mjesec hrvatske knjige 2023. Knjižnice, kao vinkovačka, ključne su za opstojnost hrvatske kulture i pisane riječi