Izbornik
Naslovnica Županije
Ukupni nagradni fond 11.150 eura

Traje natječaj za "Najbolju poduzetničku ideju"

OVIM nagradnim natječajem, istaknuto je, županija želi dodatno osnaživati poduzetničko ozračje i klimu na svom području
Foto: OBŽ

Osječko-baranjska županija u suradnji sa sponzorima osigurala je novčani fond za nagrade u projektu "Najbolja poduzetnička ideja", a 20. listopada objavljen je javni natječaj koji je otvoren 45 dana. Riječ je o projektu koji Županija provodi 17. put, a kojim je do sada s gotovo 200.000 eura poticala i pomagala male i buduće poduzetnike da svoju ideju pretvore u poduzetnički projekt.

Uz Županiju, koja je izdvojila 3000 eura, ovogodišnji sponzori projekta "Najbolja poduzetnička ideja" su Cesting d.o.o. Osijek, Kanaan d.o.o. Donji Miholjac, Osijek-Koteks d.d. Osijek, Nexe d.d. Našice, HGK Županijska komora Osijek, Vuka d.d. Osijek i Slatinska banka d.d. Slatina, a ukupni nagradni fond iznosi 11.150 eura. Prva nagrada iznosi 2000 eura, druga 1500 eura, treća 1000 eura, a deset je nagrada po 665 eura.

Projekt traje od 2006. godine, a svim su dobitnicima nagrade bile značajan poticaj za poduzetnički iskorak, nova zapošljavanja ili poslovanje.

– "Najbolja poduzetnička ideja" jedan je od projekata kojima Osječko-baranjska županija nastoji stvoriti poticajno i stimulativno okruženje za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Osim toga, Županija provodi niz drugih projekta vezano za gospodarstvo, od kreditiranja, informiranja i savjetovanja poduzetnika, do osnivanja poduzetničkih zona i drugih aktivnosti – kazao je dožupan Mato Lukić nakon potpisivanja ugovora sa sponzorima.

Osječko-baranjska županija ovim nagradnim natječajem, istaknuto je, želi dodatno osnaživati poduzetničko ozračje i klimu na svom području.

VINKOVAČKA knjižnica u rangu je Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prema broju i raznolikosti usluga koje pruža i prostora koji se obraćaju različitoj publici, a ima fokus i na najmlađe U Vinkovcima otvoren Mjesec hrvatske knjige 2023. Knjižnice, kao vinkovačka, ključne su za opstojnost hrvatske kulture i pisane riječi NA DANIMA hrane i tradicijskih proizvoda bilo je gotovo 80 izlagača Zagrebački Crveni križ započeo s projektom Banke hrane Zagrepčani su sretni jer u njihov grad svakodnevno stižu svježi domaći proizvodi RADOVI obuhvaćaju izgradnju nedostajućih dijelova mreže, kao i rekonstrukciju dijelova u gradskim naseljima u kojima su neadekvatni sadašnjim i budućim potrebama Izgradit će se i rekonstruirati više od devet km mreže vodoopskrbe i odvodnje Gradonačelnik u obilasku radova: Projekt Aglomeracije dobro napreduje