Izbornik
Naslovnica Općine Pirovac 124 pregleda
Uspjeh turizma

Pirovac najposjećenija destinacija zapadnog dijela županije

Pirovac
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Načelnik Ivan Gulam najavio je mogućnost ulaganja i u nove hotelske kapacitete visoke kategorije, a možda već i sljedeće godine

Turističko mjesto Pirovac najposjećenija je destinacija zapadnog dijela županije, kako javlja Šibenski Portal. Pokazalo se to u periodu od  od 1.siječnja 2016. do 30. rujna 2016. godine. Tada je zabilježeno 377.193 noćenja, što je, u odnosu na prošlu godinu, porast od 24 posto. 

- Ostvarenim rastom noćenja pokazalo se da Pirovac postaje sve poželjnije mjesto za ljetovanje. Iako ovi rezultati ne mogu biti realan pokazatelj s obzirom na novi sustav prijave i odjave gostiju eVisitor, rast je ostvaren i smatram da je to rezultat promocije koju provodimo tijekom vansezonskog, ali i sezonskog perioda. To se naročito odnosi na online promociju koja je ove godine rezultirala sa oko 80.000 posjeta na našu internetsku stranicu u promotivnom periodu, te stope povratka posjetitelja na stranicu od oko 30%. I nakon promotivnog perioda nastavio se trend visoke posjećenosti stranice. Također, brojna ulaganja posljednjih nekoliko godina i ona tekuća pa i najavljena imaju svoj efekt na stvaranje imidža rastuće i gostima poželjne destinacije - kazao je Igor Meić direktor TZ Pirovac.

Kako tvrdi načelnik Ivan Gulam, u tijeku je i izrada Urbanističkog plana uređenja za Ugostiteljsko-turističku zonu Miran na 11 hektara. Pretpostavlja se da bi se ulagalo i u nove hotelske kapacitete visoke kategorije, može već i sljedeće godine.