Izbornik
Naslovnica Općine Stupnik
Dodjela 31 stipendije, najviše dosad

Povećani iznosi stipendije, studentima 900, a učenicima po 600 kn

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Stipendije je dodijelio načelnik Bruno Perković

U srijedu 21. prosinca u općinskoj vijećnici Načelnik Općine Bruno Perković potpisao je ugovore o stipendiranju studenata i učenika srednjih škola s područja Općine Stupnik.

Odlukom Općinskog vijeća ove su godine povećani iznosi stipendija pa će tako s povećanjem od 200 kuna studenti primati deset mjeseci po 900 kuna mjesečno, a srednjoškolci po 600 kuna mjesečno. Dodijeljena je 31 stipendija, od čega devet studentskih i 23 učeničke. Sedam studentskih i 18 učeničkih stipendija dodijeljeno je prema kriteriju izvrsnosti, a dvije studentske i jedna učenička prema socijalnom kriteriju dok su za deficitarna zanimanja srednjoškolcima dodijeljene četiri učeničke stipendije.

Ovo je najveći broj stipendija koji je općina dodijelila do sada. Program dodjele stipendija izuzetno je dobro prihvaćen i svake godine na natječaj pristiže sve veći broj prijava.

Niz godina općina svojim programima daje veliku podršku odgoju i obrazovanju. Osim stipendija, tu su organizacija dnevnog boravka za prva dva razreda osnovne škole, subvencija javnog gradskog prijevoza za srednjoškolce i studente, podmirivanje troškova udžbenika za srednjoškolce koji srednju školu ne pohađaju u Gradu Zagrebu u iznosu od 2000 kuna i za 2023. povećani iznosi s kojima općina sudjeluje u ekonomskoj cijeni vrtića. Tako će od 2023. ovisno o prihodovnom cenzusu roditelja općina po djetetu za predškolski odgoj izdvajati 1400, 1600 i 1800 kn. Uz stalni rast gospodarstva u općini ostvarena je sinergija koja predstavlja temelj dobre demografske slike potvrđene na nedavnom popisu stanovništva.

Božićna čarolija Besplatno klizalište i koncerti aduti su Adventa u Stupniku Uručeni ugovori o stipendiranju Novih 50 jaskanskih stipendista dobivat će od 600 do 1000 kuna Skupština Zagrebačke županije izglasala proračun za 2023. od 1.636,069.637,12 kuna Bespovratne potpore za sjetvu i sadnju, veće stipendije