Izbornik
Naslovnica Općine
Proračun za 2024. godinu iznosi 6,6 milijuna eura

Prioritet Općine jest izgradnja Trga bana Josipa Jelačića u Bilju

Planira se izgradnja biciklističke staze od Blatne ulice kroz Komarčev prolaz te kroz K. Lajoša i nastavak izgradnje uz dvorac, lijevom stranom, kroz Ulicu Š. Petefija
1/2
Foto: OPĆINA BILJE
U sklopu ITU mehanizma financira se izgradnja Poduzetničkog inkubatora s pogonom za preradu mljevene paprike i nastavak izgradnje biciklističke staze prema Kopačevu

Proračun Općine Bilje za 2024. g. iznosi 6,6 milijuna eura, a temeljit će se na ranije usvojenoj projekciji uz određena odstupanja u odnosu na projekciju uvjetovanu izmjenama zakonskih okvira, posebno izmjenama poreznih propisa te općinskih odluka, kao i dinamikom realizacije planiranih aktivnosti i projekata.

Uređenje centra Luga
– Proračun smo sastavljali što je realnije moguće, a kreiramo ga tako da bude realan, ostvariv, razvojan i istovremeno socijalno osjetljiv. Svi planirani projekti i aktivnosti sadržani su u proračunu za 2024. godinu i uvijek nastojimo ići s minimalnim iznosima – kažu u Općini. Planirani proračun za 2024. godinu iznosi 6,6 milijuna eura, a razlog leži u tome što su u njemu sadržani svi projekti u fazi realizacije kao i planirani projekti.

Trenutačni prioritet Općine jest izgradnja Trga bana Josipa Jelačića u Bilju, sva dokumentacija je spremna i kreće se u realizaciju odmah početkom godine. Projekt je financiran sredstvima iz EU fondova, točnije u sklopu ITU mehanizma. Osim navedenog, u sklopu ITU mehanizma financira se i izgradnja Poduzetničkog inkubatora s pogonom za preradu začinske mljevene paprike i nastavak izgradnje biciklističke staze prema Kopačevu, zatim nastavak izgradnje biciklističke staze od Blatne ulice kroz Komarčev prolaz te kroz K. Lajoša i nastavak izgradnje uz dvorac, lijevom stranom, kroz Ulicu Š. Petefija. Jedan od većih projekata za 2024. je i uređenje centra Luga, koji se provodi u suradnji sa županijskom upravom za ceste i Osječko-baranjskom županijom. Planirano je i rješavanje rasvjete u Kopačevu u ulicama Lajoša Košuta i Ribarskoj.

– Nastavljamo s asfaltiranjem i drugih ulica i u planu nam je preasfaltirati i urediti još najmanje tri ulice u 2024. godini. Vidljivo je da dosta ulažemo u rekonstrukciju naših ulica, tako da smo pripremili i dokumentaciju za uređenje Vatrogasne ulice i parkinga za potrebe groblja u Bilju te uskoro očekujemo i raspisivanje tog natječaja. Prijavili smo s KRC-om i partnerima dva projekta prekogranične suradnje koji se odnose na izgradnju Regionalnog edukacijskog centra za pčelarstvo i na razvoj "outdoor" turizma. Također, u idućem ćemo periodu pristupiti izradi Lokalnog programa za mlade, u suradnji sa Savjetom mladih – kazali su u Općini.

Program Zaželi
Planiran je i nastavak programa Zaželi, nadaju se i povećavanju broja zaposlenih žena i krajnjih korisnika, a za to je u proračunu predviđeno 540.000 eura, a za 2025. godinu 540.000 eura te za 2026. godinu 400.000 eura.

Koprivnica je u najvišem rangu po razvijenosti Top lista Koprivnica među 10 najrazvijenijih gradova Nadvožnjak spaja Borince i Vrtno naselje u Vinkovcima, a mještanima omogućuje bolju prometnu povezanost Ispunjen višegodišnji san mještana Borinaca Preko novog nadvožnjaka do središta grada za pet minuta SUDIONICI 41. Novogodišnje utrke natjecali su se u 18 kategorija, a među njima bilo je petstotinjak građana, rekreativaca i sportaša Poseban naglasak bit će na radu s mladima i djecom i na amaterskom sportu U godinu Europske regije sporta županija ušla Novogodišnjom utrkom