Izbornik
Naslovnica Općine Gunja
GUNJA

Unatoč 'nategnutom' proračunu izdvajanja za udruge nisu se smanjivala

Dodjela ugovora o financiranju udrugama koje djeluju na području Općine Gunja
1/2
Foto: Općina Gunja
Udrugama iz kulture i sporta, koje djeluju u Općini Gunja, dodijeljeni ugovori o financiranju za 2024. godinu

Općina Gunja i udruge iz kulture i sporta koje djeluju na području općine već nekoliko godina unazad imaju dobru suradnju na obostrano zadovoljstvo. Rezultat toga je da je načelnik Općine Ante Gutić s predstavnicima 15-ak općinskih udruga iz područja kulture i ostalih društvenih djelatnosti kao i udruga iz područja sporta potpisao ugovore o dodjeli proračunskih sredstava za 2024. godinu. Gutić pojašnjava kako Općina Gunja svake godine dio proračunskih sredstava izdvaja za sufinanciranje rada udruga koje djeluju na području općine.

Načelnik Anto Gutić s predstavnicima udruga iz područja kulture, ostalih društvenih djelatnosti i sporta upriličio je potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava udrugama za 2024. godinu.

– Ukupan iznos odobrenih sredstava sukladno odluci o dodjeli financijskih sredstava udrugama u kulturi i ostalim društvenim djelatnostima iznosi 10.670 eura, dok je za udruge u sportu odobren iznos od 35.900 eura – objašnjava Gutić.

Upozorio je kako se iznos proračunskih sredstava za 2024. godinu, kada je riječ o dodjeli sredstava udrugama, nije smanjivao unatoč činjenici što je općinski proračun radi izdvajanja za nekoliko kapitalnih projekata prilično "nategnut".

– Sve udruge s područja općine koje su se prijavile na javni poziv dobile su sredstva iz proračuna. To je od iznimne važnosti za njihovo daljnje postojanje kao i aktivnosti koje provode. Inače, Općina Gunja godinama unazad ima odličnu suradnju sa svim udrugama koje se redovito odazivaju na sve naše akcije i manifestacije. Jedna smo od rijetkih općina koja ima i Dan udruga, kada one prezentiraju svoj rad, uspjehe i proizvode – pojašnjava Gutić.

Dodaje i kako postoji obostrana suradnja između općine i udruga pa se tako udruge na razne načine uključuju u manifestacije koje organizira općina.

– Udruge su nam na takvim događanjima netko na koga uvijek možemo računati. Od iznimne važnosti su nam njihovi članovi, znanje i iskustvo, ali i ideje s kojima se javljaju. Moram istaknuti i odličnu suradnju među samim udrugama – rekao je Gutić. 

Asfaltiranje ulice Dobriše Cesarića Gunja Asfaltirana ulica koja vodi prema novom muslimanskom groblju Postavljanje pametnih pješačkih prijelaza Nastavlja se projekt Digitalizacija i prometna rješenja općine Gunja Uz pametne pješačke prijelaze na kružnim tokovima do sigurnog prometa storyeditor/2024-02-23/IMG_6206.jpg Jedan od prioriteta u radu općinske vlasti u Gunji Za asfaltiranje ostaje još šest ulica u kojima živi veći broj ljudi