Izbornik
Naslovnica Općine
Prva faza predviđa uređenje zemljišta u zoni koja se naslanja na placeve, od kojih su neki već prodani

Za izgradnju i opremanje Poslovne zone Velebit 398.168,43 eura

Poslovna zona Velebit trebala bi uskoro postati i zona u kojoj se grade gospodarski objekti, a očekuje se i zapošljavanje desetak osoba
1/2
Foto: Općina Gunja

Prema programu gospodarske revitalizacije Slavonije, Baranje i Srijema za projekt "Izgradnja Poslovne zone Velebit - I. faza" Općini Gunja je prema podnesenom zahtjevu u 2022. godini odobren iznos od 3 milijuna kuna (398.168,43 eura). Prema riječima načelnika Općine Gunja Ante Gutića, tim sredstvima bit će završena prva faza projekta uređenja zone, čime će biti omogućeno da počnu radovi na izgradnji nekoliko gospodarskih projekata.

– Prva faza predviđa uređenje zemljišta u zoni koja se naslanja na 7, 8 placeva, od kojih je već nekoliko prodano, i imamo zainteresirane poduzetnike koji bi na tom zemljištu gradili svoje gospodarske objekte. Kako se zona bude popunjavala, tako ćemo uređivati i preostale dijelove zone i popunjavati je planski – najavio je Gutić.

Prema dosadašnjim planovima, u tom dijelu zone gradit će se tri energane, vrtni centar, plastenici, a ranije se govorilo i o izgradnji reciklažnog dvorišta. Što je posebno važno za općinu poput Gunje, očekuje se i zapošljavanje desetak osoba. Ako ne bude nepredviđenih teškoća, radovi na uređenju prve faze bit će završeni tijekom ove ili početkom iduće godine, poslije čega se očekuje i da će ubrzo krenuti izgradnja planiranih gospodarskih objekata.

– Tijekom proteklog vremena imali smo nekoliko zainteresiranih poduzetnika za izgradnju gospodarskih objekata, ali kada dođu i vide da se radi samo o ledini, okrenu se i odu. Pri tome imaju veliki izbor jer su mnogi gradovi i općine u međuvremenu uredili i opremili svoje zone. Stoga smo odlučili urediti zonu i poduzetnicima osigurati svu potrebnu infrastrukturu kako bi ubrzo po dolasku mogli početi s radovima – rekao je Gutić. 

KORAK prema uspješnoj budućnosti počinje u Regionalnom centru kompetentnosti Tehničke škole Sisak gdje se spajaju znanje, iskustvo i tehnologija Radom na novim tehnologijama škola uvodi novi obrazovni program Tehnička škola Sisak prva u Hrvatskoj upisuje tehičare za robotiku Već drugu godinu zaredom Osijek nagrađuje 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom i tako potiče izvrsnost među učenicima osječkih srednjih škola Izvrsnost među učenicima Najbolje maturante Grad Osijek nagradio vozačkim ispitom Sve zaljubljenike u folklor i kulturnu baštinu, ove godine, veselit će prezentacija narodnih nošnji i plesova skupina iz svih krajeva Republike Hrvatske Prezentacija narodnih nošnji i plesova Đakovački vezovi – simbol i duša grada u koji je uključena cijela zajednica