Izbornik
Naslovnica Općine
BLAGDANSKA ČAROLIJA U SLATINI

Za nove ukrase Grad izdvojio 90.000 kuna

Foto: Robert Turkalj
Božićnu će čaroliju u Slatini dočarati tisuće lampica kojima će zasjati šire središte grada

Zbog epidemiološke situacije na tradicionalnoj manifestaciji "Prosinac u Slatini" izostat će koncerti, radionice i igraonice u kojima su ranijih godina uživali brojni građani. No božićnu će čaroliju u Slatini dočarati tisuće lampica kojima će zasjati šire središte grada. Djelatnici Slatina koma danima su intenzivno ukrašavali grad mnoštvom lampica i dekorativnih instalacija. Uz one već poznate, Grad Slatina je nabavio i nove ukrase, za što je izdvojio oko 90.000 kuna, dijelom namijenjenih manifestaciji "Prosinac u Slatini".

Adventske svečanosti u Vukovaru se održavaju 23 godine, podsjetio je gradonačelnik Ivan Penava Sve je spremno za Advent Vukovarska božićna čarolija ove se godine odvija u perivoju dvorca Eltz, gdje je postavljeno i klizalište

Građane će ovih blagdana uveseljavati nove pahulje, kugle, ali i zanimljive 3D instalacije. Jedna takva 3D jela postavljena je ispred zgrade Gradske uprave, a dvije će krasiti prilaz crkvi bl. Ivana Merza. Ispred crkve sv. Josipa je anđeo visok tri metra. Fontana je na središnjem gradskom trgu pak spremna za dolazak Djeda Božićnjaka – tamo ga očekuju upregnute saonice.

Raskošna LED fontana preselila se u park ispred zgrade Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice, a u Parku 136. slatinske brigade skrio se snjegović i savršeno se uklopio u božićnu bajku za koju se i ove godine pobrinuo slatinski TZ.