Izbornik
Naslovnica Specijali Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Saznajte i kako lakše do EU novca za mlade poljoprivrednike

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Kako bismo mladima omogućili da lakše dođu do informacija te iznesu probleme s kojima se susreću na putu povlačenja sredstava, odlučili smo im omogućiti da porazgovaraju s ljudima iz tog djelokruga - poručuju organizatori

Osim tradicionalne Državne stočarske izložbe, Bambino kupa i mnoštva izlagača na 26. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu publiku očekuje i edukacija o aktualnim temama koje zaokupljaju poljoprivrednike.

Tema ovogodišnje panel diskusije je „Razvoj stočarstva i agrarne proizvodnje mladih poljoprivrednika putem povlačenja sredstava EU fondova“.

- S obzirom na to da se sve više mladih ljudi odlučuje ostati na selu i baviti poljoprivrednom proizvodnjom, kako bi lakše došli do sredstava za pokretanjem te proizvodnje, posežu za povlačenjem novca iz Europskih fondova. Kako bismo im omogućili da lakše dođu do informacija, a ujedno i predstave probleme s kojima se susreću na putu povlačenja sredstava, odlučili smo im dati priliku da s ljudima iz tog djelokruga porazgovaraju o svemu navedenom - poručuju organizatori.

Uz paneliste iz Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Regionale razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije, te Udruge Salers Croatia polaznici će saznati kako lakše do EU novca te koje su prilike koje EU nudi mladim poljoprivrednicima.