Izbornik
Naslovnica Specijali Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
Kreatine radionice

Zabava za najmlađe na Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu

Bambino kup
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Danas na Državnoj stočarskoj izložbi izlažu uzgajivači koji su nekada sudjelovali na Bambino kupu kao mladi uzgajivači - pohvalili su se organizatori

Organizatori Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma mislili su i na najmlađu publiku kako bi i njima sajam ostao u sjećanju. Osim Bambino kupa, odnosno Kupa mladih uzgajivača goveda koji je posvećen najmlađim uzgajivačima od dvije do 15 godina koji najviše zanima mlađe naraštaje očekuje ih i druga zabava.

Naime, u suradnji s različitim Udrugama organizirat će se kreativne radionice za najmlađe, te prezentacija stolnog tenisa i sjedeće odbojke. Osim toga, na sajamskom prostoru će se nalaziti zabavni park za djecu. 

- Od 2007. godine u sklopu Državne stočarske izložbe održava se i Bambino kup, odnosno Kup mladih uzgajivača goveda koji je posvećen najmlađim uzgajivačima od dvije do 15 godina. Bambino kup svake godine okuplja tridesetak djece, odnosno mladih uzgajivača koji u prostoru za predvođenje provode svoje teliće, o kojima se brinu, čime pokazuju da nema straha za budućnost hrvatskog stočarstva. Mladi uzgajivači su odjeveni u tradicionalne nacionalne nošnje kraja iz kojeg dolaze. Danas na Državnoj stočarskoj izložbi izlažu uzgajivači koji su nekada sudjelovali na Bambino kupu kao mladi uzgajivači - pohvalili su se organizatori.