Izbornik
Naslovnica Specijali Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
Jesenski međunarodni bjelovarski sajam

Saznajte kako je sajam stekao današnju slavu

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Mnogi međunarodni poslovi, poslovne suradnje i važni gospodarski ugovori ugovoreni su i potpisani upravo na našem sajmu čime smo podigli važnost na međunarodnom tržištu - kažu organizatori

Bjelovarski sajam već je godinama mjesto okupljanja velikog broja izlagača koji imaju priliku predstaviti svoje novitete iz različitih grana/djelatnosti. Ove godine jesenski međunarodni bjelovarski sajam održao se 26. put što je dokaz tradicije.

- S obzirom na to da je naša županija među vodećim županijama u Hrvatskoj u poljoprivrednoj proizvodnji, što znači da veliki udio u našem gospodarstvu upravo čini poljoprivreda, stoga je Bjelovarski sajam sa svojim manifestacijama dobra podloga za prezentaciju svega što naš kraj posjeduje. Sajam je međunarodnog karaktera, točnije prisutni su izlagači, ali i delegacije iz brojnih drugih zemalja koji predstavljaju novitete u poljoprivrednoj proizvodnji, te prate moderne trendove u poljoprivredi, ali i obrtništvu, turizmu i gospodarstvu. Mnogi međunarodni poslovi, poslovne suradnje i važni gospodarski ugovori ugovoreni su i potpisani upravo na našem sajmu čime smo podigli važnost na međunarodnom tržištu - kažu organizatori sajma.

Sajam je u samim začecima bio Međužupanijski stočarski sajam na kojem se okupljao mali broj gospodarstvenika, ali je stočarski dio bio na velikoj razini upravo zato što je Bjelovarsko-bilogorska županija bila poznata kao županija s najvećim brojem stoke. 

- Zapravo, sama stočarska izložba je pokrenula Sajam, ali i privukla sve veći broj gospodarstvenika pa je Sajam tako poprimio oblik međunarodnog. Isto tako, proširenjem dodatnih kapaciteta za izlaganje iz godine u godinu konstantno se povećavao broj izlagača iz svih grana gospodarstva. Sve to rezultiralo je time da je Sajam svojim rastom prestigao sve ostale sajmove u Hrvatskoj i postao broj jedan. Usudili bismo se reći da nemamo konkurencije - prisjetili su se početaka organizatori.