Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Počelo uređenje šibenske Poljane

Centralni gradski trg dobiva podzemnu garažu s tri etaže

Početak radova na rekonstrukciji Poljane u Šibeniku
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Vjerujem kako ćemo nakon uređenja Poljane vratiti vitalnost staroj gradskoj jezgri i omogućiti svima koji posluju u samom središtu grada, od vlasnika trgovina do hotelijera, suvremeni način funkcioniranja, istaknuo je šibenski gradonačelnik Željko Burić

U Šibeniku su danas započeli građevinski i arheološki radovi na Poljani kao prvi korak u procesu cjelovite transformacije centralnog gradskog trga, izvijestili su iz Grada. Prema prethodno raspisanom natječaju Gradskog parkinga, arheološke radove će obaviti splitska tvrtka Kaducej, dok pripremne građevinske radove izvodi tvrtka TEC Gradnja d.o.o.

- Danas se počinje ostvarivati san svih Šibenčana. Poljana ponovno postaje šetalište koje će biti prilagođeno čovjeku 21. stoljeća. Ovo je uvertira u povratak Šibenčanima njihova centralnog gradskog trga s punim sadržajem uz izgradnju suvremene podzemne garaže s tri etaže. Vjerujem kako ćemo nakon uređenja Poljane vratiti vitalnost staroj gradskoj jezgri i omogućiti svima koji posluju u samom središtu grada, od vlasnika trgovina do hotelijera, suvremeni način funkcioniranja - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

U ožujku dovršetak radova

Arheološki radovi će se odvijati na tri mikrolokacije – ispred perivoja Roberta Visianija, između zgrade kazališta i knjižnice (bedema) te na središnjem dijelu Poljane, a pješacima će za vrijeme trajanja radova biti omogućen prolaz s Poljane prema gradskoj jezgri, stoji u priopćenju. Rok za završetak radova je kraj ožujka.

- Gradski parking je nositelj investicije uređenja podzemne garaže i prema potpisanim ugovorima, izvođači imaju na raspolaganju gotovo dva mjeseca vremena za izvođenje arheoloških radova. Pri tom napominjem kako ćemo, prilikom istraživanja na središnjem dijelu sadašnjeg parkirališta, Poljanu ostaviti otvorenom za korištenje u obujmu u kojem to bude moguće – rekao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga d.o.o.

Spomenuti arheološki radovi, zajedno s tekućim radovima Vodovoda i odvodnje na izmještanju kanalizacijskih cijevi, preduvjet su za glavne građevinske radove na Poljani, koji će započeti po završetku ovogodišnje turističke sezone.