Izbornik
Naslovnica Vijesti
Predavanje dr. sc. Gorana Krizmanića “Pogled iz druge perspektive”

Direktor Toyote za Afriku s Požežanima podijelio svoja iskustva u poslovanju

1/2
Foto: pozega.hr
Predavanje je organiziralo Pučko otvoreno učilište Obris, a prvenstveno je bilo namijenjeno ravnateljima i nastavnom osoblju požeških srednjih škola

Predavanje na temu “Pogled iz druge perspektive: Koji principi i pravila poslovanja vrijede u inozemstvu. Što je dobro, a što bi trebalo bolje ili drugačije u Hrvatskoj?” održao je u prostoru HGK – Županijske komore Požega dr. sc. Goran Krizmanić.

Početna konferencija projekta “Svijet graševine” Početna konferencija projekta Vinsko-turistički brend Požeško-slavonske županije i njezinih gradova

Početak u Končar dizalima

Predavanje je organiziralo Pučko otvoreno učilište Obris, a prvenstveno je bilo namijenjeno ravnateljima i nastavnom osoblju požeških srednjih škola, piše na službenim stranicama Grada Požege. Prisustvovali su mu i gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić, požeško– slavonski župan Alojz Tomašević, donedavni pomoćnik ministrice za strukovno obrazovanje dr.sc. Vlado Prskalo te uspješni gospodarstvenici s požeškog područja.

– Puno godina radim izvan Hrvatske i u bliskom sam dodiru s tri kontinenta. Dvadeset godina radim s Japancima, zadnjih sedam godina s Afrikom, a smješten sam u Parizu tako da imam nekih dodira sa svijetom. Pružila se prilika da podijelim neka svoja viđenja s ljudima i drago mi je što sam došao u Hrvatsku, pogotovo u svoju rodnu Požegu – rekao je dr. sc. Krizmanić.

Od 2001. radi u Toyota grupi, a od 2016. generalni je direktor njezine automobilske divizije za afričko područje. Njegov profesionalni put prije dolaska u tvrtku Toyota Croatia, pa zatim Adria, započeo je u Končar dizalima te se nastavio u automobilskoj industriji, u korejskom Daewoo Motorsu. Odrastao je u Požegi, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

U Gradskom kazalištu prikazan veliki filmski hit Pjera Žalice Požežani nakon više od dva desetljeća opet dobili “kino”

Strelovit put do uspjeha

Nakon završetka studija strojarstva dobiva posao u Končar dizalima, a prekretnica na njegovu profesionalnom putu dogodila se kada je na temelju mišljenja uprave, koja je prepoznala njegove upravljačke sposobnosti, postao šef servisa i montaže za Hrvatsku.

No, budući da ga je jako zanimala automobilska industrija, nakon nekog je vremena odlučio otići u Daewoo. Nakon četiri godine, dobivši poziciju prvoga direktora Toyote u Hrvatskoj, započeo je njegov strelovit put profesionalnog uspjeha. Od 2018. u Parizu radi za distribucijsku tvrtku CFAO, koju je TTC kupio 2012. godine od francuske PPR grupe. Trenutačno je na poziciji generalnog direktora automobilske divizije za područje istočne i južne Afrike. CFAO grupa distributer je Toyote za 36 zemalja Afrike.