Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
LAG Škoji

Natječaj za razvoj malih otočnih gospodarstava

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Njime se želi pomoći razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a Škoji koji obuhvaća općine Jelsa, Sućuraj i Šolta te gradove Hvar, Komižu, Stari Grad i Vis

Lokalna akcijska grupa (LAG) Škoji objavila je natječaj "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava", pa općina Šolta poziva sve zainteresirane da u četvrtak dođu na radionicu o natječaju. 

Proslavljen Dan općine Šolta Spomenik braniteljima otkrili župan Boban, ministar Medved i načelnik Cecić Karuzić

Njime se želi pomoći razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava koji imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a Škoji koji obuhvaća općine Jelsa, Sućuraj i Šolta te gradove Hvar, Komižu, Stari Grad i Vis. Malim, potencijalno održivim farmama želi se pomoći da u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju postanu gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.
Potencijalnim korisnicima na raspolaganju je gotovo 665.000 kuna, potpora po projektu iznosi nešto više od 110.000 kuna.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i hrvatskog državnog proračuna, Unija sudjeluje s 90, a Hrvatska s 10 posto. Informativna radionica održat će se u 10,30 sati u Domu kulture u Grohotama, a projekti se mogu prijaviti od 27. kolovoza do 30. rujna.

Nagrađeni najbolji radovi na natječaju “Kreativni i neovisni” Učenici 11 osnovnih i sedam srednjih škola rekli “ne” drogi i ovisnosti