Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Ministarstvo poljoprivrede

Osnovan Informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL/Ilustracija
Iz udruge su pozvali građane da posjete centar na stranici https://jic.mps.hr i stranicu svojeg lokalnog skloništa za napuštene životinje te udome

Pri upisniku kućnih ljubimaca Ministarstva poljoprivrede osnovan je Jedinstveni informacijski centar za izgubljene i napuštene životinje čime je stvorena baza podataka napuštenih životinja iz svih skloništa u Hrvatskoj, izvijestili su Prijatelji životinja.

Ministarstvo poljoprivrede Isplaćeno 25 milijuna kuna potpore za uzgoj rasplodnih junica

Iz te udruge ističu da obvezu upisa životinja u Informacijski centar imaju sva registrirana skloništa u Hrvatskoj, a svatko tko pronađe napuštenu životinju mora je prijaviti skloništu čime će se osigurati da ona bude zbrinuta, registrirana, objavljena i da dobije svoju priliku za udomljenje. Lokalne zajednice su pozvane da provjere jesu li svi napušteni psi s njihova područja upisani u informacijski centar sa svim potrebnim podacima i fotografijom.

- Zbog novonastale situacije s koronavirusom sada je više nego ikada prije važno da su sve životinje koje čekaju svoj dom u skloništima na jednome mjestu, vidljivom svima, bez obzira na to gdje se nalazili, kako bi umjesto kupnje životinja odabrali udomljavanje napuštenoga psa ili mačke - poručuju Prijatelji životinja.

sastanak Udomljavanje kućnih ljubimaca poraslo za 100 posto

Iz udruge su pozvali građane da posjete centar na stranici https://jic.mps.hr i stranicu svojeg lokalnog skloništa za napuštene životinje te udome.