Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
U GOSPIĆU PRVI SUSRET PODUZETNICA HRVATSKE U 2021.

Poduzetnice razmijenile ideje, znanje i iskustvo

Foto: Grad Gospić
Poduzetnice iz cijele Hrvatske na susretu u Gospiću

S ciljem prevladavanja posljedica koronakrize na hrvatsko gospodarstvo, s naglaskom na poduzetništvo u žena, u Gospiću je održan prvi (od ukupno šest planiranih – Varaždinske Toplice, Zaprešić, Daruvar, Poreč, Zagreb) ovogodišnji B2B susret poduzetnica Hrvatske u organizaciji Centra poduzetnica i Grada Gospića, a u partnerstvu sa Zakladom Konrad Adenauer te sponzorima.

Novi poticaji za poduzetnike Tijekom ove godine u vukovarsko gospodarstvo uloženo 3,7 milijuna kn

Na susretu su uz goste nazočili gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i pročelnica Gradskog upravnog odjela za samoupravu i upravu Ivana Kaleb Asić. Predsjednica Centra poduzetnica Zrinka Peharec poručila je na susretu da se nakon stanke uzrokovane pandemijom Centar poduzetnica vraća svojim aktivnostima, promociji i podršci poduzetnicama i poduzetnicima, a sve to s programskim naglaskom na tržišni opstanak u doba koronakrize. Zahvalila je Gradu domaćinu i gradonačelniku Karlu Starčeviću, koji je i sam uspješan poduzetnik te podupire razvoj i održivost poduzetništva, posebice u žena. Gradonačelnik Starčević se pak zahvalio organizatorima što su izabrali Gospić za domaćina prvog ovogodišnjeg susreta.

– Teško je biti poduzetnik, a ženama je još teže, zato u potpunosti razumijem s kakvim se problemima i brigama poduzetnice i poduzetnici susreću u svakodnevnom radu. No vjerujem da ćete unatoč izazovima i posljedicama koronakrize uspjeti sve prebroditi i u 2022. krenuti punim snagama naprijed – poručio je Starčević.

U Gospiću postoji šest spomenika posvećenih Nikoli Tesli, a u blizini je i njegov Memorijalni centar u Smiljanu Gospić bogatiji za novi trg posvećen svjetskom geniju – Nikola Tesla svjedoči da u snove treba vjerovati

– Korona nas je naučila da moramo preoblikovati naše poslovne navike, ali je pokazala i koliko se brzo i učinkovito možemo digitalizirati. Koliko god mi cijenili internetske događaje koje također nudimo, postoji nešto što događaje na internetu nikada neće moći zamijeniti, a to su osobni kontakti – kazao je Holger Haibach, direktor ureda Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju i glavni pokrovitelj B2B susreta Hrvatske. Poduzetnice iz čitave Hrvatske na susretu su predstavile svoj rad, razmijenile znanja, ideje, iskustva u prevladavanju krize te vještine za uspješno poslovanje.