Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Specijalna vozila

Ugovorili proizvodnju vagona od 17 milijuna kuna

Vagon, Đuro Đaković
Foto: Vedran Balen
Riječ je o vagonu dizajniranom za efikasan prijevoz vapnenca i sličnih materijala u praškastom stanju, osjetljivih na atmosferilije

Specijalna vozila Đure Đakovića s francuskim su naručiteljem sklopila ugovor o proizvodnji i isporuci vagona serije Talns, u vrijednosti 17 milijuna kuna. Vagoni će biti isporučeni tijekom četvrtog kvartala 2017. godine. Riječ je o vagonu dizajniranom za efikasan prijevoz vapnenca i sličnih materijala u praškastom stanju, osjetljivih na atmosferilije. Svojom namjenom i značajkama vagoni Talns 64m3 omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka, a dopunjuju već postojeći asortiman vagona koji su rezultat vlastitog razvoja slavonskobrodske tvrtke za potrebe kemijske i sličnih industrija.

- Ovim projektomom dodatno ojačavamo poziciju na zapadnoeuropskom tržištu i potvrđujemo vlastitu orijentaciju prema razvoju i proizvodnji zahtjevnih vagona specijalizirane namjene i izvedbe, potpuno prilagođenih zahtjevima krajnjeg korisnika – kažu u Đuri Đakoviću.