Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
IMAT ĆE I JASLICE

Uskoro kreće izgradnja 7 milijuna vrijednog vrtića u Donjem Kućanu

Foto: Varaždin.hr
- Obzirom da je vrtić do sada cijelo vrijeme bio u prostoru škole, a ti prostori su potrebni školi, ovom izgradnjom dobit ćemo zapravo dva nova objekta, novi vrtić i škola ponovno svoje prostore – kaže gradonačelnik Čehok.

U Donjem Kućanu uskoro će biti izgrađen novi dječji vrtić koji će, između ostalog, primati i djecu jasličke dobi, u čemu leži i najveća vrijednost ovog projekta jer ovo mjesto nikada prije nije imalo jasličke skupine.

Varaždin u Slovenskoj metropoli Atrakcija u Ljubljani: Varaždinska husarska garda oduševila sve koji su se našli u središtu grada

Ugovor je potpisan u utorak, a potpisali su ga gradonačelnik Ivan Čehok i Danijel Risek, predstavnik izvođača i direktor tvrtke Hidroing. Potpisivanju je nazočila i ravnateljica DV Varaždin Jasenka Husnjak koja je istaknula kako će novi objekt u Kućanu zadovoljiti prostore za četiri nove odgojne skupine, dvije jasličke i dvije vrtićke.

– Prema projektnom troškovniku cijena izgradnje je oko 7 milijuna kuna, od kojih se gotovo 80 posto troškova pokriva iz europskog fonda dok ostatak sredstava osigurava Grad Varaždin. Obzirom da je vrtić do sada cijelo vrijeme bio u prostoru škole, a ti prostori su potrebni školi, ovom izgradnjom dobit ćemo zapravo dva nova objekta, novi vrtić i škola ponovno svoje prostore – rekao je gradonačelnik Čehok. 

Održana 1. humanitarna utrka grada anđela Za Ivana Kišića trčali brojni Varaždinci

Radovi na novom vrtiću započinju čim se izvođač uvede u posao, a rok za građevinske radove je 6 mjeseci. Nakon toga slijedi opremanje prostora koje bi moglo potrajati još nekoliko mjeseci  budući da se radi o složenom i osjetljivom opremanju prostora koji je namijenjen za boravak i odgoj djece. Kapacitet objekta će biti za oko 60-tak djece što će biti dovoljno i za Kućan i okolna naselja gdje su do sada postojale liste čekanja, prioćili su iz Grada.