Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Održana 1. humanitarna utrka grada anđela

Za Ivana Kišića trčali brojni Varaždinci

1/14
Foto: Grad Varaždin
Ovo je prva humanitarna utrka, trčalo se za Ivana Kišića, sjajnog dečka i odličnog studenta, a iduće godine trčat će se za nekog drugog, rekao je gradonačelnik Čehok, a Ivan Kišić je dodao: Puno mi je srce i hvala svima!

Četristotinjak natjecatelja trčalo je stazom duljine 4,8 kilometara kroz centar Varaždina na 1. humanitarnoj utrci grada anđela. Utrka se održala u organizaciji Atletskog kluba „Varaždin“, Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina a u njoj je sudjelovao i gradonačelnik Ivan Čehok.

TRODNEVNI SASTANAK FOI, Varaždin i Čakovec domaćini 3. partnerskog sastanka EU projekta ABCitiEs

Događanje su, uz brojne Varaždince i Varaždinke, poduprli i zamjenici gradonačelnika Zlatan Avar i Sandra Malenica. Prikupljena sredstva donirat će se za liječenje mladog Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize, a prikupljeno je oko 28 tisuća kuna.

Foto: Grad Varaždin

Svi sudionici dobili su medalje u obliku anđela, a najbolji trkači osvojili su vrijedne nagrade sponzora utrke.

- Varaždinci su ponovo pokazali da imaju veliko srce – naglasio je gradonačelnik Ivan Čehok koji je pucnjem označio i početak utrke na Kapucinskom trgu.

- Hvala vam na velikom odazivu. Ovo je prva humanitarna utrka, trčalo se za Ivana Kišića, sjajnog dečka i odličnog studenta, a iduće godine trčat će se za nekog drugog. Bitno je samo da sudjelujemo i pokažemo svoje veliko srce i koliko smo spremni pomoći drugima. Grad Varaždin podupire ovu utrku i nadam se da će postati tradicionalna. Želim vam puno sreće i dobre sportske uspjehe – rekao je gradonačelnik.

Cijela priča krenula je iz inicijative Damira Habijana, predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina te predsjednika AK Varaždin Josipa Lackovića.

Foto: Grad Varaždin

Varaždin u Slovenskoj metropoli Atrakcija u Ljubljani: Varaždinska husarska garda oduševila sve koji su se našli u središtu grada

- Postoji puno dobrih ljudi koji se žele uključiti u akcije humanitarnog karaktera. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u akciji, svim sponzorima, i nadam se da će svaka ova kuna bar djelomično pomoći našem sugrađaninu Ivanu Kišiću. Ova priča nastala je vrlo spontano, u jednom razgovoru između Lackovića, Anice Sitar i mene, i nadmašila je sva naša očekivanja. Ono što mogu obećati jest da će utrka imati svoje izdanje i sljedeće godine i postat će tradicionalna – rekao je Habijan.

Foto: Grad Varaždin

S puno emocija, utrku je gledao i navijao za trkače i Ivan Kišić kojem su namijenjena prikupljena sredstva.

- Puno mi je srce i hvala svima! – zahvalio je Ivan.