Izbornik
Naslovnica Gradovi Čakovec
TRODNEVNI SASTANAK

FOI, Varaždin i Čakovec domaćini 3. partnerskog sastanka EU projekta ABCitiEs

1/3
Foto: Grad Čakovec
Projekt ABCitiES provodi se unutar Interreg Europe programa financiranja, Europskog fonda za regionalni razvoj koji podupire interregionalnu suradnju

Na Fakultetu organizacije i informatike jučer je započeo je trodnevni sastanak na kojem će sudionici sudjelovati u panel raspravama, radionicama koje se provode kako na FOI-ju, tako i u gradovima Varaždin i Čakovec s ciljem praćenja realizacije projektnih aktivnosti, kao i upoznavanja lokalne sredina uključene u projekt ABCitiEs prepoznavanja dobre i loše prakse u provođenju lokalne politike u poticanju poduzetništva, ali i s ciljem međusobnog umrežavanja.

NOVE SAUNE, JACUZZI, MASAŽE... Otvara se najveći wellnes centar u Varaždinskoj županiji

Projekt ABCitiES provodi se unutar Interreg Europe programa financiranja, Europskog fonda za regionalni razvoj koji podupire interregionalnu suradnju. Projekt će trajati do 31. svibnja 2022. godine i ukupne je vrijednosti 1,596.561 euro. U provođenju projektnih aktivnosti sudjeluje 5 europskih urbanih regija: Amsterdam, Atena, Manchester, Vilnius, te gradovi Varaždin i Čakovec iz Hrvatske, a čiji su predstavnici stigli u Varaždin kako bi se upoznali s inovativnim i učinkovitim mjerama suradnje na području udruživanja snaga lokalnih poduzetnika na novi način, a sve s ciljem poticanja rasta poslovanja i inovacija te stvaranja privlačnijeg poslovnog okruženja.

Regije su pokrenule ovaj projekt kako bi razmijenile iskustva i stekle nova znanja, kao i razvile nove učinkovitije instrumente lokalne politike važne za poticanje suradnje poduzetnika kroz suvlasništvo u objektima ili u tehnologiji, upravljanje zajedničkim tržištem, kao i zajedničkim radom na unaprijeđenju zajedničkih javnih prostora, priopćilli su iz Grada Čakovca.

'Poduzetnički fond Grada Varaždina' Varaždin dijeli 1,6 milijuna kuna potpore poduzetnicima

U europskim gradovima lokalni poduzetnici udružuju svoje snage na nove načine kako bi potaknuli rast poslovanja i inovacija te stvorili privlačnije poslovno okruženje. Vrijednost takvih kolektiva sve više prepoznaju lokalne vlasti i kreiraju nove mjere poticajne politike.