Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
NASTAVLJA SE PROJEKT ZAŽELI

Zaposlit će se novih 40 žena s područja Novske

Foto: Grad Novska
Gradonačelnik Novske potpisao je ugovor s predstavnicima Ministarstva rada i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vrijedan 3,7 milijuna kuna

Raspisan je natječaj za zapošljavanje još 40 žena s područja Grada Novske, čime će se nastaviti pružati socijalna usluga pomoći za 400 korisnika.

masovno se uključili Novljanski vatrogasci uz pomoć ovčarke Kire iz ruševina su izvukli zaposlenicu petrinjske gradske uprave

– Grad Novska nastavlja sa svojim projektom Zaželi. Potpisali smo ugovor s Ministarstvom rada i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje vrijedan 3,7 milijuna kuna čime Novska nastavlja provoditi svoj projekt Zaželi. Rapisan je i natječaj za zapošljavanje još dodatnih 40 žena na području Grada Novske kojim ćemo ponovno osigurati socijalnu uslugu pomoći u kući za 400-tinjak korisnika. S tim projektom, paralelno s projektom koji se provodi u Gradskom društvu Crvenog križa, imat ćemo ukupno 80 žena koje provode socijalnu mjeru pomoći u kući i nećemo više imati listu čekanja kao što smo imali u prvom projektu Zaželi kada nismo mogli tu uslugu pružiti za više od 400-tinjak naših sugrađana, uglavnom starije životne dobi – rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Rezultati projekta Zaželi, rečeno je, pozitivno će utjecati na niz različitih aspekata socioekonomskih problema pojedinaca, ali i samih lokalnih zajednica, kroz smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti žena te poboljšanje kvalitete života izvan institucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba.

LIPIK GLAS DONIRAO SREDSTVA ZA GRADNJU NOVOG DOMA Djeca iz Siska privremeno boravila u Lipiku

Na ovaj način utječe se na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti te izravno doprinosi revitalizaciji ruralnih i teško dostupnih područja.