Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
LIPIK GLAS DONIRAO SREDSTVA ZA GRADNJU NOVOG DOMA

Djeca iz Siska privremeno boravila u Lipiku

Foto: Lipički compas
Djeca su u Lipiku provela tjedan dana

Zbog razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio područje Banovine, teško je oštećena i zgrada sisačkog Dječjeg doma Vrbina. S obzirom na neupotrebljivost objekta, djeca i korisnici iz Siska žurno su zbrinuti u Dječjem domu Lipik.

GRAD POTPISAO UGOVORE S DADILJAMA Sufinancira se 11 obrta za čuvanje djece

Ondje ih je dočekao gradonačelnik Vinko Kasana koji im je izrazio dobrodošlicu te istaknuo kako su Lipičani ljudi otvorenog srca koji su uvijek spremni pomoći onima koji su u nevolji. Mališane je u njihovu privremenom lipičkom utočištu posjetio i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, koji im je obećao podršku i pomoć.

Tjedan dana poslije, djeca su premještena i zbrinuta u SOS Dječje selo Lekenik kako bi bila bliže svojim prijateljima, školi, ali i svojem gradu.

Grad Lipik i financijski pomogao Sisačko-moslavačkoj županiji Veliko lipičko srce: Za obnovu stradalih područja 50.000 kuna

Da bi djeci olakšali ove iznimno teške trenutke, uz lipički dom koji im je odmah na raspolaganje stavio svoje resurse, pomoć šalju i drugi, pa im je tako u Lekeniku na raspolaganje ustupljena jedna kuća i sve što im je potrebno za „prvu ruku“. U međuvremenu, javili su se mnogi pojedinci i tvrtke koje im žele pomoći, među njima i tvornica Lipik Glas.

Ponukani humanom gestom Grada Lipika i Dječjeg doma u Lipiku, kao i teškom situacijom u kojoj su se našla djeca, u Lipik Glasu i grupaciji Isoclima odlučili su donirati dio novčanih sredstava potrebnih za izgradnju novog Dječjeg doma Vrbina. Stoga su u navedenu svrhu na žiro račun Dječjeg doma uplatili iznos od 75 tisuća kuna.