Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Grad Lipik i financijski pomogao Sisačko-moslavačkoj županiji

Veliko lipičko srce: Za obnovu stradalih područja 50.000 kuna

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Grad Lipik uplatio je i dodatnih 15 tisuća kuna za refundiranje troškova za gorivo na žiroračun Udruženja obrtnika

Posljedice razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio našu zemlju, a čiji je epicentar bio na području Petrinje, potaknule su i ljude na lipičkom području da pruže pomoć stradalima.

Pomoć potresom pogođenom području Solidarni Kutinčani

Pomoć građana

Brojne službe i mnogobrojni volonteri danima rade da se ljudima na pogođenim područjima barem donekle olakša život, a među njima ima i volontera s područja Lipika i Pakraca.

Pomoć je odlučio pružiti i Grad Lipik pa je tako danas na poseban račun Sisačko-moslavačke županije uplaćeno 50 tisuća kuna namijenjenih kao novčana pomoć potresom stradalom području, odnosno njegovoj obnovi, doznajemo od lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane. – Svi gradovi i općine s područja Požeško-slavonske županije dogovorili su se da će novčano poduprijeti potresom stradala područja – gradovi 50 tisuća, općine 30 tisuća, a županija 100 tisuća kuna. Sredstva smo uplatili na račun Sisačko-moslavačke županije. To je oblik pomoći iz srca od svih nas i najmanje što smo mogli učiniti – rekao je gradonačelnik Kasana.

Lipičani pomažu i na druge načine. Naime, više od 30 lipičkih i pakračkih obrtnika, poduzetnika i radnika desetak je dana sudjelovalo u velikoj akciji obnove objekata u naselju Taborište, južno od Petrinje, prilikom čega su popravili više od 40 kuća.

GRAD BELIŠĆE POMAŽE Za stradale u potresu 50.000 kuna

Uplata za gorivo

Stoga je Grad Lipik uplatio i dodatnih 15 tisuća kuna za refundiranje troškova za gorivo na žiroračun Udruženja obrtnika. – Naši obrtnici i poduzetnici među prvima su priskočili upomoć stradalom području te su nesebično pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Grad Lipik izuzetno cijeni njihovu humanu gestu, posebno kad se uzme u obzir da su ostavili posao od kojeg žive kako bi pomogli unesrećenima– izjavio je Kasana.

Dodao je kako je ova uplata simboličan čin kojim Grad želi odati priznanje ljudima koji su svaki dan su putovali na stradala područja te se vraćali svojim kućama.

– Zaista pomažemo koliko možemo, na sve moguće načine. Građani su se iskazali već u prvom naletu prikupljanjem materijalne i financijske pomoći, a poduzetnici se još javljaju. Ljudi iz Lipika svaki su dan odlazili na ugrožena područja i pokazali da je lipičko srce zaista veliko – zaključio je Kasana.