Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ukidanje Ureda državne uprave

119 djelatnika prelazi na rad u Županiju

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Očekuje se kako će se konačni sporazum sa županijama o preuzimanju Ureda državnih uprava potpisati sredinom prosinca

Ukupno bi 119 djelatnika Ureda Državne uprave u Sisku od 1. siječnja 2020. trebalo prijeći pod Sisačko-moslavačku županiju. Tu je državnu reformu ministar uprave Ivan Malenica protekli tjedan u Sisku predstavio županu Ivi Žiniću i njegovim suradnicima na temu povjeravanja poslova Ureda državne uprave Županiji.

povećat će se i sigurnost u prometu HŽ i Auto promet Sisak dogovorili integrirani prijevoz

Od 119 djelatnika, njih 28 ima uvjete za mirovinu, a država će osigurati novac namijenjen njihovim otpremninama, kao i za plaće djelatnika, tako da županije neće imati dodatnih troškova nakon što preuzmu djelatnike i ovlasti Državne uprave.

– Radi se o povjeravanju poslova Ureda državne uprave županijama. Obim poslova koji je prethodio i koji nam slijedi je jako velik. Izmijenjen je Zakon o sustavu državne uprave koji je stupio na snagu 1. srpnja ove godine, a temeljem tog zakona mijenja se 66 posebnih zakona koja bi trebali stupiti na snagu 1. siječnja 2020. Riječ je poslovima iz područja gospodarstva, opće uprave, društvenih djelatnosti, imovinskopravnih odnosa, otprilike 200 novih poslova pripast će županijama – pojasnio je ministar Malenica, poručivši kako će korist predstojećih promjena najviše osjetiti građani koji će lakše i efikasnije ostvarivati određena prava.

Očekuje se kako će se konačni sporazum sa županijama o preuzimanju Ureda državnih uprava potpisati sredinom prosinca.

za svaku pohvalu Obrtnici oduševili: Prikupili 120.000 kuna za uređaj na Dječjem odjelu