Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Iz županijskog proračuna

12 doktoranada dobilo potporu za doktorske studije

Varaždinska županija prvi je put iz svojega proračuna dodijelila potpore za pomoć doktorandima za stjecanje najvišeg stupnja akademskog obrazovanja
Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija prvi je put iz svojega proračuna dodijelila potpore za pomoć doktorandima za stjecanje najvišeg stupnja akademskog obrazovanja.

Na natječaj se prijavilo 12 kandidata, a pravo na potporu od iznosu od 700 do 1500 eura ostvarili su svi prijavljeni doktorandi.

Inicijativa o dodjeli potpora za doktorski studij potekla je od gradonačelnika Lepoglave i županijskog vijećnika Marijana Škvarića, a Županijska skupština ju je prihvatila.

– Čestitam vam svima što ste se odlučili nastaviti obrazovati, usvajati nova znanja i provoditi istraživanja, jer tako pridonosite i boljitku cijele naše županije – istaknuo je župan Anđelko Stričak na potpisivanju ugovora. 

storyeditor/2024-09-26/potpore04.jpg Dodijeljene potpore za 122 korisnika "Želimo pružiti priliku mladima za usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje" storyeditor/2024-09-27/zupanijska-skupstina-240924-4.jpg Župan Nikola Dobroslavić najavio je skoro rješavanje pitanja brze ceste do Zračne luke Dubrovačko-neretvanska županija među tri najuspješnije u RH storyeditor/2024-09-30/srednja-strukovna-skola-samobor.jpg Jednokratna naknada za kupnju udžbenika srednjoškolcima Za udžbenike i obrazovni materijal 200 eura