Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
od 3. do 24. prosinca

Advent u Vukovaru bit će sadržajniji i bogatiji nego prošle godine

advent
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Tako će Vukovarci moći uživati u vožnji božićnim fijakerom, posjetiti Kutak Djeda Božićnjaka, bit će organizirane i izložbe te koncerti

Program ovogodišnjeg Adventa u Vukovaru bit će sadržajniji i bogatiji nego prošle godine, a pored već ustaljenih sadržaja najavljuju se i neki novi koji će obogatiti adventsku ponudu u gradu, najavili su u utorak iz vukovarske gradske uprave.

Advent u Vukovaru počinje 3. prosinca, tradicionalnim paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u Gradskom muzeju u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti, te otvorenjem Adventskog sajma i klizališta, najavila je pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić.

Dodala je da će Advent u Vukovaru trajati do 24. prosinca.

"Vjerujem da će Advent u Vukovaru zaživjeti u punom smislu riječi i da će biti puno posjetitelja. Lokalni poduzetnici su prepoznali svoju priliku i to je cilj Adventa, da pored građana svoj interes pronađu i poduzetnici", kazao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

U suradnji s Gradskim muzejom i Hrvatskim domom, organizatori su pripremili brojne sadržaje te će tako Vukovarci moći uživati u vožnji božićnim fijakerom, posjetiti Kutak Djeda Božićnjaka, bit će organizirane i izložbe te koncerti. Na trgu ispred gradske uprave i ove godine će biti postavljeno klizalište, a do klizališta i božićni sajam.