Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Treći malonogometni turnir u humanitarne svrhe

Akcija koja je ujedinila Orahovicu: Dobri ljudi, sportaši i ugostitelji pomogli Marku

1/2
Foto: Tomislav Pančić
Dječak Marko Bogdanić boluje od west sindroma i spastične cerebralne paralize i prijeko mu je potrebna terapija kako bi se od iduće školske godine pridružio ostalim đacima prvacima u školskim klupama

Momčad caffe bara Baza pobjednik je trećeg malonogometnog turnira kafića i restorana koji se svako ljeto održava u Orahovici. Drugo mjesto osvojio je CB Mustang, a treće CB Enigma. Pred mnogobrojnim posjetiteljima i navijačima na igralištu s umjetnom travom odigrane su odlične utakmice, a sudjelovalo je osam momčadi.

milijun koraka Alpinist Mario Carek propješačit će 1100 kilometara za one koji to ne mogu

Novčana pomoć obitelji

Turnir je ove godine imao i humanitarnu notu. Naime, sav prihod namijenjen je za pomoć u liječenju šestogodišnjeg Orahovčanina Marka Bogdanića. Humanitarna akcija “Pomozimo Marku” ujedinila je Orahovicu i županiju u zajedničkoj misiji pomoći dječaku koji boluje od west sindroma i spastične cerebralne paralize i prijeko mu je potrebna terapija kako bi se od iduće školske godine pridružio ostalim đacima prvacima u školskim klupama.

U sklopu turnira odigrano je i nekoliko humanitarnih utakmica na kojima su, između ostalih, nastupili i nogometni reprezentativci Danijel Pranjić i Ivan Vargić sa svojim kolegama i prijateljima iz Vinkovaca, Osijeka i Belišća, glazbenik Igor Delač, tamburaši TS Kas, članovi Aura benda te djelatnici Radio Našica i Radio Orahovice. Turnir je otvorila gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin koja je zahvalila ugostiteljima, pokroviteljima i svima koji su uplatili novac na račun ili donirali novac na turniru za malog Marka.

– Pokazali smo da Orahovica i njezini stanovnici imaju veliko srce – kazala je gradonačelnica te objavila kako je na račun za pomoć Marku skupljeno oko 37 tisuća kuna, a na samom turniru do tada oko 38 tisuća kuna donacija.

Prvi Beer fest nadmašio očekivanja Orahovčani dva dana uživali u pivu, motorima, dobroj glazbi i zabavi

Zahvalu je uputio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je pozvao i ostale gospodarske subjekte da u podrže humanitarnu akciju. Nogometaš Danijel Pranjić i pjevač Igor Delač podržali su akciju i novčano pomogli obitelji Bogdanić.

Trud udruge Jaglac

Velik dio posla oko logistike odradila je i udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Jaglac, čiji su volonteri i na samom turniru pomagali oko donacija uz pomoć zaposlenika turističke zajednice.

Pokrovitelji humanitarne akcije za malog Marka bile su mnogobrojne orahovačke tvrtke, udruge, ustanove, fizičke i pravne osobe, među kojima i Grad Orahovica, Virovitičko-podravska županija, Srednja škola Stjepan Ivšić, Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, Radio Orahovica d.o.o., Igor Delač, Danijel Pranjić i drugi.

Treći malonogometni turnir caffe barova i restorana organizirali su Grad Orahovica i gradska Turistička zajednica.

U vrhunskoj gastronomskoj ponudi uživalo više od tisuću posjetitelja Ivan Matković i Tomislav Blažević šampioni 5. orahovačkog Sajma vina i kulena