Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore

Akcija Kupujmo hrvatsko podiže svijest o važnosti kupovanja domaćih proizvoda

Kupujmo Hrvatsko
Foto: Zagrebačka županija
Volio bih da taj brend postane jak kao i hrvatski sport i hrvatske prirodne ljepote, rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održava se dvodnevna manifestacija "Kupujmo hrvatsko" kako bi se podigla svijest o važnosti kupovanja domaćih proizvoda.

Šibenčani u novoj godini poručuju da se moramo brinuti za okoliš POTPORE Udrugama za zaštitu okoliša i prirode Županija daje 300.000 kn

Sudjeluje tristotinjak proizvođača, među njima i nekolicina iz Zagrebačke županije. Akcija se provodi u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

- Vesele ovakve manifestacije na kojima se promoviraju hrvatski proizvodi. Županija dugi niz godina pomaže poduzetnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva da budu što konkurentniji. Smatram da u tome uspijevamo. U konačnici, kroz ovakve manifestacije približavamo proizvođače potrošačima - na otvorenju manifestacije rekao je izaslanik župana Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo.

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, rekao je da je HGK već 22 godine nositelj ove manifestacije, koja je u početku bila i 'napadana' iz inozemstva, zbog "favoriziranja domaćih proizvoda".

uzajamna korist Albansko izaslanstvo posjetilo županiju

- Ponosni smo što smo zadnjih desetak godina iznimno podigli svijest građana koliko je važno kupovati kvalitetne hrvatske proizvode. Time čuvamo hrvatsku proizvodnju, ali i otvaramo pretpostavke za nova radna mjesta. Hrvatski proizvodi već su postali brend, posebno poljoprivredno-prehrambeni. Volio bih da taj brend postane jak kao i hrvatski sport i hrvatske prirodne ljepote - rekao je Burilović.