Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Aktivni u trećoj dobi – uče kako se služiti e-mailom, čitati portale

Foto: Grad Čazma
Radionice će trajati 32 nastavna sata, kroz osam predavanja tijekom tri tjedna. U radionici trenutačno sudjeluje devet polaznika, no i dalje su dobrodošli svi koji se žele prijaviti

U Čazmi se nastavila provedba projekta Aktivni u trećoj dobi, a u sklopu njega osobe starije životne dobi u ovoj fazi imaju priliku pohađati informatičke radionice.

Proslava dana grada čazme Zasad bez koncerta, ali bit će nogometa, ribolova, izložbe...

Upravo je informatika jedna od aktivnosti ovog hvalevrijednog projekta čiji je cilj unaprijediti kvalitetu života osobama starije životne dobi. Oni će ovom prilikom unaprijediti svoje informatičke vještine kako bi mogli koristiti e-mail, čitati novinske portale, rukovati pametnim telefonima i još mnogo toga čime će si olakšati svakodnevicu. Radionice će trajati 32 nastavna sata, kroz osam predavanja tijekom tri tjedna. U radionici trenutačno sudjeluje devet polaznika. Na radionice su i dalje dobrodošle sve zainteresirane starije osobe koje ne moraju biti članovi Matice umirovljenika Čazma te se trebaju samo javiti voditelju projekta u Dom umirovljenika u Čazmi.

veliki pothvati u čazmi Park Arboretum pri kraju, traju radovi na Gradini

Inače, projekt Aktivni u trećoj dobi provodi se od siječnja 2020. u partnerstvu s Gradom Čazmom i Udrugom udomitelja Čazma, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Čazma te je u sklopu projekta zaposlena jedna mlađa osoba.