Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka 48 pregleda
Uspjeh Karlovčanina

Albert Gajšak s igraćom konzolom na sajmu u Las Vegasu

Albert Gajšak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Predstavljanje na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike Albert je osvojio na Bugovu startup natjecanju lani u rujnu

Albert Gajšak, 19-godišnji Karlovčanin, ovih dana živi svoj san u Las Vegasu u SAD-u. Jedan je od čak stotinu tisuća izlagača iz cijelog svijeta koji svoje tehnološke inovacije predstavljaju na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES, točnije ima svoj štand na Eureka Parku, startup dijelu sajma gdje predstavlja svoju igraču konzolu MAKERbuino.

Albert Gajšak Grad za poduzetnike Karlovački inovator Albert Gajšak dobio 50.000 kuna potpore

O njemu pisao i Forbes

Inače, putovanje u Las Vegas osvojio je prvim mjestom na Bugovu startup natjecanju Idea Knockout lanjskog rujna.

Sajam traje do 12. siječnja, a u Las Vegas otišao je u pratnji oca.

Prije odlaska bio je uzbuđen s obzirom na to da je SAD veliko tržište na kojemu i inače prodaje više od 90 posto igraće konzole koju proizvodi u vlastitoj tvrtki CirciutMess u kojoj je zaposleno i nekoliko djelatnika. O njemu i njegovoj igraćoj konzoli, ususret velikoj izložbi, priču je u svom internetskom izdanju objavio i prestižni časopis Forbes. I njima je potvrdio da je uzbuđen zbog izlaganja na sajmu i reakciji svih poduzetnika, inovatora i biznismena koji obilaze sajam u Las Vegasu.

božićno drvce Karlovačko Zelenilo upozorava: Drvca ne bacajte po parkovima i nogostupima

Prvo sastaviti pa igrati

Inače, u sklopu nagrade Bugova natjecanja su, osim dvije avionske karte i smještaj u Las Vegasu za dvije osobe za trajanja CES-a te besplatan izlagački štand na sajmu, Gajšak dobio i Uberove vaučere za vožnju po Las Vegasu i Samsungov tablet.

Albert je već lani u travnju testirao tržište kada je kao maturant karlovačke Gimnazije privukao pozornost javnosti svojim projektom MAKERbuino za koji je crowdfunding kampanjom prikupio čak 100 tisuća dolara iako je plan bio osvojiti 10.000 dolara.

Već tada se pokazalo da je SAD najveće tržište za igraću konzolu koja je posebna po tome što je vlasnik dobije rastavljenu s uputama kako je sastaviti. Na taj način vlasnik svladava neka osnovna tehnička znanja, prije no što počne igrati igrice koje dolaze u paketu.     

Tvrtka Bjelin otvara pogon u Ogulinu Tvrtka Bjelin otvara pogon u Ogulinu Grade tvornicu vrijednu milijardu kuna u kojoj će zaposliti 600 radnika Lutka za vježbanje reanimacije Donacija Karlovačkoj hitnoj Najnoviji model lutke za vježbu plače, kašlje i jauče, vrijedan je čak 200.000 kuna